söndag 14 juni 2020

"Löser det mesta, tre bokstäver ...".


Ja, den som löser korsord, känner igen ordet, om än kanske inte i den meningen.
Men idag löste sig mycket. 
Halleluja!

Vi cyklade till hamnen och pv hade innan dess länge suttit och tittat på en youtube-film som handlade om båtmotorer och nu gjorde han ett nytt försök att förstå sig på vad som hänt. Själv tilldelades jag den ärofyllda rollen som vattenpåfyllare av en "burk" i motorn och pv syntes glad, sa att ja, men nu fungerade i alla fall den biten, dvs, att impellern och vattenpumpen fungerade.

En tyskflaggad båt låg intill oss (båtgrannen är borta, då kan andra använda den platsen), men det paret syntes knappt till. (Bara en partentes).

Så blev det fika i vindskyddet och sen fortsatte pv med felletandet, allt medan jag cyklade en bit bort och parkerade min cykel så där som den på bilden. Där gick jag ned och badade i omgångar.


Redan dessförinnan hade jag frågat en av dom som tillhör styrelsen i hamnen, om han möjligen kände till någon båtmotorfixare. Jovisst, det gjorde han och vips, så hade pv fått reparatörens mobilnummer.
Dom pratades vid en stund och det beslöts att denne man skulle komma på onsdagförmiddag och ta sig en titt på båtmotorn. Hurra!
(Egentligen erbjöd han sig att komma redan i morgon, men då arbetar ju pv),

Men ännu bättre var .., att pv efter samtalet fick en så kallad" Lidnersk knäpp" och plötsligt insåg vari felet bestod!! Vilken lycka!

Telefonen har nu gått varm till såna som tillfullo inser glädjen; till mina barns pappa Tommy .., till pv:s storebror Tommy .., till hans lillebror Ulf, till Tompe i Limhamn och till Evas halvlånge man! Ni kan inte tro hur lättad han är, herr pensionatsvärden!!

Mekanikern ska ändå få komma och ta sig en översyn på det hela, ja, för att vi ska vara på den riktigt säkra sidan!

All denna glädje firades med jordgubbar och kaffe tillsammans med Sonja.
Nu ska jag ta mig ett dopp!

7 kommentarer:

Turtlan sa...

Vad var det för fel då undrar sjöräddarsupporten i Vänern???

Babsan sa...

Härligt att han kom på det.Den känslan 💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻

Cecilia N sa...

TRI?
Fast det får väl inte förekomma längre. Det var himla mycket som kunde lösas med TRI enligt min hemkunskapsbok.
Kanske det är YES istället?

mossfolk sa...

Skönt att han har kommit på det! Jag som inte löser korsord har absolut ingen aning.

Elisabet. sa...

moosfolk, cecilia N, Babsan: ja, det förekommer ofta även nu i korsord .., alltså TRI, men det var inte tri som löste det hela, utan ett samtal med mekanikern och det handlade om en packning eller nåt. Vilken aha-upplevelse!

Turtlan: ja, du vet ju redan!

Bloggblad sa...

Jag förstår lättnaden! Har ju upplevt motorkrångel som blev motorbyte som orsakade näthinneavlossning för Per eftersom han bar så tungt - vilket är farligt för närsynta medelålders män... då kan näthinnan lossna. Men, efter akut operation blev det ok. Även med nya motorn.

Nu är det invertern som förvandlar solsken till el som passar dammsugaren och spisen i stugan som har lagt av. Makens envishet har inte fått igång den ... blir nog en ny på garantin. Bökigt!

Men... vi är friska.

Elisabet. sa...

Bloggblad :i morgon får han besök i båten av en mekaniker, det känns tryggt. Pv är otroligt händig, men det finns gränser. Och motormekaniker är han trots allt inte ,-)