tisdag 2 juni 2020

Maj säger så här .....
(Angående begreppet rast/fika och klass)


Maj Holmberg är född 1945 i Sorsele, Västerbotten, men numera boendes i Varberg.
Hennes mamma var - som så många andra kvinnor på den tiden - hemmafru och hennes pappa var båtbyggare, lite av egen företagare.

Hon är näst yngst av fyra syskon och i hennes barndomshem fanns inte begreppet fika, däremot tvåkaffe.
"Pappa drack alltid kaffe klockan två!" säger hon leende.

Maj har arbetat som lärare i kemi, fysik och biologi och säger själv att hon under årens lopp mest har hållit till på den instution där hon själv arbetat och det där med det gemensamma fikat var aldrig särskilt viktigt.
"På det viset har jag varit ganska asocial, men i vanliga fall är jag jävligt social!" säger hon och skrattar gott.

Själv dricker hon alltid 11-kaffe (Pv lyser upp när hon säger det och inser att han äntligen hittat en själsfrände, frånsett friherrinnan), men det dricker hon svart och utan tillbehör (då vissnar hans glada nuna, jaså, inte ens en liten giffel!).

Så var det med Maj

Ps. Ni som utan problem KAN kommentera, får mer än gärna göra det och dela med er .., Bert, hur hade ni det på resebyrån, till exempel .., ja, alla ni där det fungerar att skriva ned era tankar .., så lägger jag in era svar här som egna inlägg! Ds.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

På mitt jobb har vi ingen paus för fika på förmiddagen -när eleverna har förmiddagsrast är vi ute med dem eller förbereder nästa lektion (eller gör någon av alla andra femtielva saker som behöver fixas).
När eleverna har lunchrast har vi vår lagstadgade halvtimmesrast. Då äter jag min matlåda, dricker ibland en kopp kaffe och hinner prata med de kollegor som har rast ungefär samtidigt.
När eleverna har gått hem eller till fritids på eftermiddagen ser dagarna lite olika ut. En till två eftermiddagar i veckan har vi tid för planering och då dricks det oftast kaffe och äts ibland kaka samtidigt som vi planerar.

Elisabet. sa...

Tack mossfolk! Lägger in det som ett eget inlägg, så syns det bättre! ❤️