lördag 8 augusti 2020

Annorlundalivet ....


Dagarna går. 
Man vet inte alltid om det är torsdag eller lördag. 
Tittar på väggkalendern från Hemköp och det hjälper ju egentligen inte, för där står inga hållpunkter uppskrivna, men Ring-så-spelar-vi på radion, då förstår man.
Och så har jag lyssnat till Naturmorgon i P1, där Mari Friberg (som tar så underbart vackra insektsbilder, finns på instagram som mianf) berättar om sitt möte med en snäcka som påmnner om ET. Härligt!
Då vet man att det är lördag. 

Vi äter frukost under körsbärsträdet. 
Man får titta noga innan man slår sig ned, ty ofta har dom svarta bären trillat ner och ligger på stolsdynan och bäst det är så har man fläckar på klänningen. 

Mer än halva gårdagen tillbringades på båten eller i hamnen. 
Värdskapet pågår tills i morgon. 
Vi gick ut och ankrade någon eller några kilometer från Skallkroken och sen blev det bad och ännu mera bad och jag simmade runt, runt båten och pv ropade att jag skulle passa mig för den stora brännmaneten som höll sig inte alltför långt från badstegen. 
Det gjorde jag. 
Passade mig. 


Det var mer än packat på bryggan .., där var dom som cyklat från Särdal eller Haverdal och hade med sig picknickkorgar och små eller större gummibåtar eller ståuppbrädor .., där var småttingar som försökte fånga krabbor .., där var båtar som kom in nästan ljudlöst i hamnen, med sikte på - antingen sin egen plats - eller någon som visade sig vara ledig - och där var ungdomar som susade iväg i små motorbåtar .., och där var tonåriga killar som tjoande hoppade från piren på andra sidan ..., och där var Björn från Kvibille som ännu inte fått ordning på motorn på sin segelbåt och en stund låg raklång på rygg på bryggan (uppgivet) med sin vita spets Max intill sig  och där var också den här båten som är på bilden, den som har Halmstad som hemmahamn, men då kan ju faktiskt en tvånättersövernattning i Skallkroken bli nånting lite annorlunda. 

Harry lullade omkring lite vid båten. 
Mellan varven hälsar han på Ebba - en alldeles underbar fågelhund - och dom tycker så mycket om varandra. Ebba stod i fören på sin husses båt och strääääckte sig allt hon kunde mot Harry som var på bryggan .., och dom noooosade på varandra, svansarna gick likt propellrar och jag blev varm i hjärtat. 

En familj som handlar i affären kom med sina två barn och lillkillen - kanske sex, sju år -  log lite när dom passerade. Efter en stund kom han tillbaka.
Jag satt i solstolen på bryggan och han stod alldeles stilla och bara tittade på mig. 
"Funderar du på nånting ...?" frågade jag. 
Jo, det gjorde han. 
"Jag känner dig, du brukar vara i affären ...?" sa pojken, han som heter Alfred.

Det finns inte ord för hur glad man blir över småttingar som kommer ihåg en!
Eftersom jag aldrig mera ämnar ställa mig i kön av arbetssökande, har jag heller inte bett om något slutbetyg från affären.
Men långt bättre än aldrig så goda omdömen från chefer, är ju detta att barn som man lärt känna i affären, ja, att dom är så vänliga mot en! 


Och nu lördagförmiddag. 
Frukost ute som vanligt. 
Svetten lackar efter en vända med blomvattning och ansning av det som blommat över och mest är risigt. 

På familjechatten ser jag bilder från olika sorters liv. 
En har varit ute på morgonritt med sin häst .., en är på väg med en lillkille till stranden ..,en är i fjällen och skickar en vy från en öppen dassdörr (sååå vackert!) och någon har lagt in en bild från en fyra mil lång cykeltur under gårdagen. 
Jag älskar familjechatten! 
Jag älskar också pallkragen som översvämmas av blommande pepparmynta! 
Där vimlar av fjärilar och andra surrande insekter (vågar inte artbestämma, då blir det väl fel ...). 

Nåväl.
En trevlig lördag önskar jag den som tittat in här!

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Så blir det annorlunda livet till det lunda livet, till slut.

Avundsjuk på dina fjärilar. Här är fjolårets rikedom på alla sätt förvandlad till fattigdom. Inte ens nattfjärilar flockas kring lampan på bron kvällar och nätter. Jag är allvarligt oroad.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: så trist att det är så eländigt på fjärilsfronten! Hoppas att server en tillfällig nedgång.