torsdag 10 september 2020

Hon heter Sara ....

"Jag har läst din blogg i många år nu, men knappt gett mig tillkänna. Men nu tänkte jag att det var dags. Jag tycker ju att det är så fint att läsa om dina dagar, och om de bekanta trakterna du rör dig i. Ditt sätt att berätta levandegör de mest vardagliga händelser och det är en konst. 

Jag bor på Cypern med min familj, man och två pojkar som är 2 och nästan 8. Vi flyttade hit för ungefär ett år sedan, och innan dess bodde vi ett år på Malta. Innan vi flyttade bodde vi i Glommen, och jag jobbade i Getinge, på Getinge. 
Bageriet i Slöinge handlade jag på med jämna mellanrum, och återvinningen i Falkenberg kan jag se framför mig. 

Mer om mig och hur jag lever mitt liv kan du läsa om på saraspekulerar.se om du är nyfiken. Vi lever förstås helt olika liv, men det kan ju ha sin tjusning att läsa om, det också. 

Jag hoppas du fortsätter blogga ett bra tag till, för jag uppskattar verkligen dina inlägg. Tack!"

//Och det kan ju vem som helst förstå hur glad man blir av såna rader! Det blev jag. Verkligen. Och nu ska jag - sedan friherrinnan kommit med marmeladen - slå mig ned och spankulera omkring hos denna för mig okända Sara på hennes blogg. 

Det är alltid lika intressant att följa människor som vågat bryta upp och då menar jag inte nödvändigtvis att man flyttat utomlands, men att man vågar språnget! 

På nära håll var det ju AP och Micke som gav sig av till Ghana .., där var Matildas fikarum i Australien och min syster såklart, även hon i Australien! Monet i Frankrike, Anna i Sheffield, annannan i Portugal, Ulrika som tagit flera olika språng .., Kerstin i Trelleborg som gifte om sig med danske Peter ..,  Helena/Cruella som under en tid bodde i Kina ..., där är Cecilia i Houston .., Eva som flyttade till Gotland .., ja, men visst är det intressant att se vad som skiljer och vad som förenar! 
Och nu .., vardagsliv på Cypern! 

Tack Sara för dina såå vänliga rader! 




4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så roligt med uppskattning av okända - men vi andra trogna läsare uppskattar också din blogg! Det är så roligt att läsa om ditt liv och leverne. Självklart blir jag nyfiken på denna Sara också!

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, det är alltid lika förvånande när människor hör av sig - människor som man inte har en aning om att dom spankulerar omkring bland ens bokstäver -. Men inte alltid. Jag minns en man i affären som sa "jaha, i morgon är du ledig ..?" och jag förstod ingenting. Jodå. Han hade stenkoll, via bloggen. Tack också Marianne för vänliga ord. Och om du har är synsk - typ som Saida - och vet var vår fjärrkontroll är, får du gärna höra av dig.

Bloggblad sa...

Leta mellan dynorna i soffan... 🙄 Nej, tyvärr är jag inte det. Letar ständigt efter saker som försvinner (dvs jag har gått med den i handen och lagt den på fel ställe.)

Elisabet. sa...

Bloggblad: där har jag letat .. vänt dem upp och ned ..., kollat under sofforna. Har försökt gå baklänges i minnet .., slå på tv:n - för det gjorde jag med den - säkert till datorn och kolla mejl från min syster .., in i köket och ladda bryggaren. Ja, det blir intressant att se när vi kommer hem i morgon.