onsdag 9 september 2020

Prat med pv ...


Jo, han har det bra i sin lilla stuga, den som enbart har ett handfat för kallt vatten, fyra sängar, ett bord, ett kylskåp och en liten elplatta, med endast en fungerade platta.
Det går det med, tydligen.
Dusch och toalett finns i en stuga eller byggnad intill.

Igår plockades båten upp och finns nu uppställd i en hangar, där pv arbetar för fullt.
Mobillarmet ringde klockan sex i morse och klockan sju var han på plats.

"Jag har en tidsplan och ligger faktiskt lite före ...", säger han när vi pratas vid.

Alla beslag, alla skruvar och muttrar läggs i små plastpåsar och med en lapp i påsen som noga anger var på båten detta hör - första styrbord - osv. Oj, vilket jobb!


Själv går jag på promenader med Harry .., (bilden visar hur det såg ut igårkväll), skriver mejl till min syster i Australien och skickar Postens Vykort (från egna bilder).., pratar med sonen som har följt lillkillen till förskolan och han - sonen - är fylld av beundran över hur pedagogisk personalen är.

Stor gråt och bedrövelse när pappan säger hejdå, men sen kommer en liten videosnutt där den där lille krabaten är glad igen och det vet man ju hur det är.
Och det nya boendet känns bra.
Vänliga och trevliga grannar .
Ett nytt slags liv.

På familjechatten kommer filmer från det nya hemmet.
Där är minstingen som går och drar på sin Brio-tax ..., runt, runt .., om och om igen och mellan varven går han lika frenetiskt omkring med låtsas-gräsklipparen. Ett mer välansat parkettgolv torde vara svårt att uppbringa.

Små filmsnuttar som gör farmorshjärtat sååå varmt.
Mer behövs inte.

5 kommentarer:

mossfolk sa...

Åh, hjälp vilket arbete. Både att utföra och att hålla ordning på alla skruvar.

Här hemma hade vi ingen Brio-tax, men väl en krokodil. Den har nog tillryggalagt kilometer, först runt vardagsrumsbordet och därefter utomhus.

Rexxie sa...

Här har vi varken Brio-taxar eller krokodiler! Däremot har jag enorma damm-elefanter som lever glada dagar under min säng (och lite överallt annars med för den delen)...

Elisabet. sa...

mossfolk: jag minns att pv i sin presentation på dejtingsidan skrev nånting om att han var tålmodig. Ofta har jag tänkt att det där stämmer då inte särskilt bra .., för han gör ofta saker i ungefär en kvart och sen gör han nånting annat. Men på vissa områden; skidåkning och nu det här med båten och också uterumsbygget, där har han VERKLIGEN vista prov på uthållighet :)

Rexxie: Jaså, det säger du? Jag har alltid trott att du varit något av en pedant, eller iaf väldigt noggrann av dig även hemma .Jag har alltid dammsugaren framme. Då tror många att man städar ofta :)

Rexxie sa...

Jag har två dammsugare stående framme, och en robotdammsugare (som inte funkar så bra, den fastnar på varenda mattkant som finns). Ingen av dem används särskilt flitigt...

Elisabet. sa...

Rexxie: vi pratade om robotdammsugare igår, nej idag, det var f.d. grannen Leina och jag. Hon funderade på en dylik, men har tydligen många mattor ...