onsdag 21 oktober 2020

Ny bekantskap ...


För några dagar sedan fick jag ett meddelande via Instagram, ja, från en man som heter James. Jo, jag kände till honom och hans fru Sonja, men enbart som instagram-bekanta och jag minns också bilderna från deras bröllop i Särdal - något eller ett par år tillbaka - fem kilometer härifrån. 
Ja, jag såg dem alltså på instagram. 

Ibland kommenterar vi hos varandra, men inte särskilt frekvent. 
(Varför står Niveaflaskan där? Jo, för på instagram hade jag berättat om hur underbar den här hudkrämen är och då - plötsligt bara - fick jag en varucheck på 100:- hos det här företaget - av Sonja som själv hade fått den och inte behövde densamma ..,  alltså så kan jag helt jag, helt gratis, få ännu mera hudkräm! Visst ser hon ut att vara snäll och rar!)

Nåväl, i meddelandet undrade han om vi - pv (som han tolkade som pojkvän) och jag själv - hade lust att träffa dem .., antingen på bageriet i Slöinge eller någon annanstans? 
En timme, si så där?
Jag svarade att ja, gärna

Lite spännande var det ju; vi hade faktiskt aldrig mötts på riktigt (Sonja berättade att hon för flera år sedan presenterat sig i all hast i kassan, men det kom jag själv knappt ihåg), men klockan två knackade det på dörren och där stod dom ju och hunden Buster var också med!
Redan innan hade jag kollat lite och sett att pv och jag själv lätt kunde vara deras föräldrar; båda två är i samma ålder som mina döttrar.

 
Hunden Buster är uppvuxen på Irland, men kom som fyraåring till Sverige.
Sååå fin var han!

Och jag hade sagt till pv att en timme går ju fort, utifall att det skulle bli väldigt tyst och pinsamt, ja, men det kändes skönt. Lite som att ha en reservutgång.
Men det visade sig ju bli hur trivsamt som helst och eftersom såväl Buster som Harry inte är särskilt förtjusta i andra hanhundar, fick Harry stanna inne och Buster låg hos oss i uterummet, på soffan Ektorp. Hela tiden sov han.

Om det gick bra, alltsammans?
Det kan man nog säga. 


Vad pratar man om med nästan totala främlingar?
Jo, olika förnamn .., efternamn också, för den delen .., vi pratade om Stockholm kontra Göteborg ., var i syskonskaran man befinner sig .., och vi pratade om Skottland, Australien och London (i dom två senare hade Sonja tillbringat en längre tid). 

Såklart hann vi även med det här med att ha en äldre hund .., jag berättade om Nelly och vi fick veta att Buster som är tio år är ganska krasslig och går på olika mediciner.  Om våra föräldrar hann vi också prata - det handlade då om demenssjukdomar - och vi pratade om iskalla dopp i havet och om vad man kan sakna från det som man kallar "hemma".
Olika dialektala sätt att betona ord, hann vi också med. 

Gick timmen fort?
Ja, det kan man säga. 
Det blev totalt  t r e  timmars surr. 
Kaffet hann kallna .., äppelpajen gick nästan åt .. ja, det var hur trevligt som helst!
Och det här med möten .., det är ju bara så livgivande!

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Härligt! Vet ju hur trivsamt det är med ert uterum så förstår att timmarna rullade på!

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, så praktiskt det är! Vi anade att hundarna inte var direkt kompatibla med varandra .., så det löste sig perfekt.

WalkaboutSweden sa...

Så kul - låter hur trevligt som helst!

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ja, det var verkligen trevligt! Lättsamt.