tisdag 3 november 2020

En bra dag ...


Men allra mest av allt har solen fullkomligt  f l ö d a t  hela dagen. På väg ut med Harry slänger jag ett öga på köksbordet och möts då av detta ..., och blir alldeles lycklig. 
Nog är det otroligt vad solstrålar kan åstadkomma! 


Annat som är otroligt .,. det är hur mycket man kan komma att sakna ett träd. 
Den här björken på grannens tomt, den har levt farligt i flera års tid och den har delvis förminskats, men för någon månad sedan eller så, då kom trädkaparbilen och då förstod jag ju vad som var på gång. Nu skulle den fällas. 
I det trädet, på själva stammen, har nötväckorna idogt gömt sina solrosfrön och allt eftersom trädet sågades ner, flög dom (nötväckorna) fram och åter, och .., ja, nästan skrek. 


Den här bilden togs i morse .., därav det dåliga ljuset. 
Till vänster om den nedersta ljusstolpen stod trädet, nu är en hög spån allt som är kvar. Och så  t o m t  det blev. 
Björken hade en förmåga att ge djup åt bilderna, nu är det bara platt. 
Ja, ja.
Enda trösten är ju att vi får färre löv att ta hand om. 


Hela natten och vid sextiden i morse, öste regnet ner, men spåren av vätan fanns kvar. 
Tre rundor har jag tagit harry på och jag hade planer på att slå mig ned på en av klipphällarna, men det blev inte av. 

Nere vid parkeringen räknade jag till min förvåning sexton parkerade bilar! 
Jo, det visade sig vara den här gruppen med pensionärer (alla såg ut att vara en bra bit över sjuttio) vilka går med stavar och som ett par gånger per månad åker ut någonstans och så går dom tillsammans. 
Nu var dom på väg till sina bilar. 


Och efter tio sår om boende här i Halland, har jag ännu har inte blivit hemmablind. 


För övrigt?
Jo, jag har postat ett paket till min syster i Australien som fyller år om tio dagar och jag har pratat och fejstajmat med sonen och minstingen och bjudit pv på god mat. 
Lägg därtill flera timmar med tv 4 och prat om valet i USA. 
Mona Sahlin var inbjuden ..., och även andra före detta profiler inom svensk politik och till slut orkade jag inte lyssna längre. 

Till affären har jag också hunnit med en sväng .., och med mig hem hade jag så några av Postnords totalt UNDERBARA julkort (modell större och dessutom gratis, konstnären heter Fredrik Tjernström)! Lite småprat med före detta kollegor hanns med, allt medan jag packade i varorna.., där var Johanna och Hanna F ..(den senare som skadat sitt högra knä i en handbollsmatch) och där var en äldre kvinna som stod i kön efter mig och hälsade glatt.
På väg till affären lyssnade jag lite till ett program i P1, det handlade om leenden och vad dom betyder. Himla intressant! 


Hämtade in posten senare på dagen. 
Där var ett brev från Eva i Tyresö och hon skriver - precis som vännen i Falun - så totalt underbara brev och ändå berättar dom om helt olika saker. 
(Harry sitter där uppe till höger och spanar ...). 
Och hur roligt är det inte med ett alldeles vanligt, handskrivet brev?

Nu är det valdebatt i tv, men vi har just tittat på ett annorlunda program hos SVT - "Samtidigt på jorden" - Lyckat att bettankax sms:ade mig och tipsade om programmet, men då tittade jag redan.

Inga kommentarer: