lördag 7 november 2020

Kan det vara möjligt ....?

... att det amerikanska presidentvalet är avgjort?

Kan det vara möjligt - vågar man hoppas och tro att det faktiskt kommer att bli så - att Donald Trump inte längre ska inneha sitt ämbete? Det är vad som sägs i nyheterna, men jag vågar inte hoppas. Inte fullt ut. Eller rättare sagt: jag vågar inte ropa hurra ännu! 


Det har varit en tämligen lugn dag, i alla fall för mig. 
Några hundpromenader, det vanliga inomhus ., allt medan pv inledde dagen med att vara med på bomupptagningen i Skallkroken. 

Båtföreningen delar upp olika arbetsuppgifter till medlemmarna - allt från att som den här gruppen som tar upp och lägger i bommar, vilket väl tar en halv dag per gång - till att gå nattvakt sommartid .., och sköta diverse andra uppgifter. 
Sedan pv kom med sin båt hit till hamnen, har han varit i just den här gruppen.
Dom tycks ha det riktigt trevligt tillsammans.


Det är rejält jobb .., kanske ett åttiotal bommar som ska tas upp och i stort sett alla är helt överväxta av såna här musslor! Nu ska man bara invänta lite frost, så blir det enklare att skrapa av det här sällskapet - det är faktiskt enklare än man tror -, jag har själv gjort det på vår lillbåt.


Det är inga lätta grejer det här och pv var dyblöt när han var klar för dagen. 
Byxor, tröja, handskar .., rubbet.


Ganska vackra är dom ändå, tycker jag. 

Nu är klockan snart sju .., jag har - så här på självaste Kladdkakans Dag - bakat just en sådan. Receptet kommer från min syster i Skåne, men är egentligen från Anja Notinis bok med recept. Till detta serveras vispad grädde och djupfrysta bär. 
Och kaffe, förstås.

Väntar med spänning på nyheterna. 
Och ber en bön att det inte blir våldsamheter i USA nu.
Carina Bergfeldt - SVT:s korrespondent over there - har tagit man och liten son med sig hem till Sverige för att få egen talkshow - stort tack vill jag säga för hennes reportage, alltid så fyllda med energi. 
Men väldigt bra tycker jag även att Stefan Åsberg, Ann-Britt Petterson (dotter till Sven Plex Pettersson - salig i åminnelse - ) och Fouad Youcefi är och har varit! 




4 kommentarer:

Turtlan sa...

Fina bilder! Hamnliv är något visst.
Här har efter skogsturen rensats i två skåp, de där som är ovanför kylen respektive frysen. Innehållet krympte en del och jag blev förvånad att M var den som som valde bort mest av oss. Brukar vara tvärsom 😉

Elisabet. sa...

Turtlan: och vi nästan-firar usa-valet, men stackars Biden får mycket att bita i! Hoppas nu att resultatet står sig. Att Trump lär ha givit sig av för att spela golf, låter ändå hoppfullt.

Bert Bodin sa...

Det känns som att världen plötsligt blev lite ljusare.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: inte bara ”lite”! Underbart!