onsdag 10 februari 2021

Dagens fönster och lite till ...


Det är kanske inte underligt att det känns som om tillvaron står på "paus" - eller har stått på paus det senaste året. Till detta bidrar förstås avsaknad av arbetskamrater och kunder .., det där småpratet och timmarna som bara susade iväg.

Nu är det annorlunda.
Ett besök i Malmö kan likställas med en rymdresa, så spännande blir det. 
Att ta sig till livsmedelsbutiken blir dagens eller veckans höjdpunkt och ett besök i lilla biblioteket i Harplinge: en happening! 
För att inte tala om biobesöket i Ängelholm - hela sex personer i en salong - vilket äventyr!

Nej, det blir mest promenader, tidningsläsning, nya promenader - men då på sociala medier -,  quiz-spel med bloggvänner eller såna som har haft blogg .., det skrivs brev eller skickas mejl ., eller postens vykort .., för att inte tala om inköpslistor avsedda för pv, han som oftast håller sig i mer bebodda områden, i alla fall dagtid.


Foto: J. Scott Applewhite, /AP. 

Vad gör man då en onsdagmorgon i februari?

Jo, man (jag) tittar på Morgonstudion och tar del av ett gripande tal av demokraten Jamie Raskin där han vittnar om varför Donald Trump bör ställas till svars för vad som hände den där förfärliga dagen i början av januari. 
Så gripen jag blev av den mannens sätt att uttrycka sig och nu menar jag J. Raskin. 
Sen tittar jag på bilden och tänker att hans mun påminner om min pappas.

Och för övrigt?
Minus sju ute på morgonen .., elden har falnat i kaminen .., harry ligger på min säng i sovrummet .., Iris har namnsdag (ditt barnbarn väl, Kerstin H?) och idag vankas skidskytte. Hurra!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för påminnelsen! 🥰
Kerstin H

Elisabet. sa...

Kerstin: 👌

Anonym sa...

Min man har konstaterat att de enda han träffar inomhus, förutom mig, är de inom vården. Idag dietist och nästa vecka fotvård. Dietisten sa förresten att folk är så glada när de kommer, för nu får de komma ut och träffa nån annan! Imorgon ska jag åka till Coop och hämta varorna jag beställt och det är ju en utflykt det också. ellem

Elisabet. sa...

ellem: på nåt sätt känns vår tillvaro aningen absurd. Pv arbetar och på högstadiet har han elever som vanligt, på gymnasiet är det distansundervisning. Det som är mest annorlunda för egen del, det är ju att vi ytterst sällan har gäster - friherrinnan någon gång och då mest utomhus - och jag längtar nåt hemskt efter att träffa min syster i Skåne och döttrarna i Sthlm; det är länge sedan½ Och barnbarnen!