måndag 8 februari 2021

Som vanligt ....


Under veckorna är det matte som får ta harry på olika rundor ( i alla fall dagtid) , i alla fall om allt är som vanligt. Det var det idag och vi tog Kvarntorpsrundan och en liten extrasväng och då blir det ungefär sex kilometer och det är ju inte hela världen, men eftersom man får spänna sig för att inta dråsa omkull på ideliga isfläckar, så är i alla jag fall trött i benen när vi är hemma. 


Det är sååå vackert nere vid lilla hamnen, den som nu är närapå helt täckt av is. Jag räknar till tre båtar vilka inte tagits upp och det sprakar så där lite otäckt under isen. 
Knakar, liksom. 
Och vi blir stående där en stund och jag tänker att det är ju tur att man inte föddes som fisk, ja, även om jag nu trivs i vatten. 


Och idag var det ännu fler svanar just där bäcken mynnar ut i havet och det är strömmande vatten. Lite längre ut räknade jag till ett tjugotal, så totalt torde det ha varit omkring trettio svanar, varav några var fjolårsungar. 
Några gräsänder såg jag också och det  k a n   ha varit en ensam ejder längre ut, men jag kan också ha sett fel. 


Lite lä får man av hamnens egen lilla stuga och där stod vi en stund. Harry frös och jag masserade honom allt jag förmådde. 


Kommer hem - genomfrusen - och fixar lunch. 
Det här är för mig en drömlunch. 
Lite pasta med olivolja på .., parmesan ., och uppfrästa vad-vi-har-hemma i grönsaksväg.
I det här fallet blev det en skruttig röd paprika (läs: skrynklig), broccolibuketter (ingen höjdare heller) och färsk svamp i skivor och grönsakerna uppstekta i curry. 
Oj, så gott det blev! 
Och oj, vad jag mår bra av sån mat! 

Nyss ringde pv och aviserade att han sagt "ja" till rörmokerifirmans två killar, vilka ska fixa kranen i diskbänken (ska bytas ut), men även pumpen till vedpannan. Det var planerat att dom skulle komma på onsdag - då pv skulle arbeta hemifrån - men nu hade dom ”fått en lucka” och tid över och hört av sig till pv. 
Jag  a v s k y r  när hantverkare kommer hit och pv är borta. Bäst (sämst) det är blir det nåt krångel och så ska jag - som inte har en susning om det tekniska - ta beslut åt dem! 

Over and out!

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Såja - ta på dig ingenjörsrollen nu och bli arbetsledare.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: det gick bra .., trevliga killar (hantverkare och sotare är ofta just himla lättsamma och trevliga) och nu har vi en icke-droppande-kran vid diskbänken och det eldas åter med ved i riktiga vedpannan. Härligt!

Anonym sa...

Du borde skaffa dig icebugs eller åtminstone broddar så du kan gå mer avslappnat! Eller riskera att ramla. ellem

Elisabet. sa...

ellem: ja, jag har dessutom minst två omgångar broddar .. så det är bara lättja.