söndag 7 februari 2021

Helgdag ....glöm inte att läsa kommentarerna från Katarina och Hedgrenskan!

Min syster i Australien brukar skriva att hon verkligen helgar vilodagen, ja, på hennes eget sätt då, för det har inte med religion att göra. Själv tycker jag mig helga alla dagar .., det vill säga att jag anstränger väl inte ihjäl mig direkt. Jag gör det som känns bra. 

För några timmar sedan tog jag en promenad i akt och mening att möta pv och harry halvvägs (dom gick Kvarntorpsrundan), men det blåste så vansinnigt kallt, så något möte blev inte av, jag vände och tog i stället några bilder. 

På den enda bänk som finns vid havet, satt fyra personer. En bit därifrån stod ytterligare fem andra och jag förstod att det var ett sällskap. Fikakorgen var med. 

Och jag mötte tre hundägare och det blev mest hej-hej. 


Där bäcken mynnar ut i havet, där håller ofta änder och svanar till .., och nu, när det frusit på något hundratal meter söderut (ungefär vid skäret där många badar), så passade det väl bra att vara just här. 
"Minst tjugo svanar räknade jag till!" sa pv när han kom hem. 


Nästan hemma ligger det här huset som ännu inte är färdigt för inflyttning, trots att det nu stått så här hur länge som helst. En sak vet vi: den byggfirman tänker vi aldrig någonsin anlita!
Kvinnan som äger det är scenograf och om jag minns rätt så har hon själv utformat huset och nog påminner det om en scen, tycker jag. 
Utifrån tycks det som om det är köket man ser genom glaset.
Förmodligen blir det väl nån slags carport under bostadsdelen?

Nu till nånting helt annat. 
För elva år sedan ställde jag en fråga här på bloggen; det gällde detta att om man t.ex. är läkare, så kan man vid någon middagsbjudning få frågor om olika sjukdomar, ja, ni förstår. 
Det kom många olika förslag och många hade varit med om just detta.

Här är några av dem .., såna som fick mig att le lite extra.

Gerd i Norsjö... 
Tandsköterska! Många tror att man har tidboken i huvet när man går på Ica, och vill boka en tid eller visar sitt stora gap när man står halvvägs ner i nån frysdisk.

annannan leg. fönsterfångerska i Portugal .., hon säger så här: Om folk inte ens tror att de vet vad ett yrke innebär blir det tröttsamt att berätta vad man egentligen håller på med. Som agronom tröttnar man på det redan under studietiden. Under den studietiden, förresten, hände det sig att jordbruksministern - som av tradition alltid inbjöds till större fester på Ultuna - var av det festande slaget och således också kom. En valborgsbal långt fram på småtimmarna dansade han med en kurskompis till mig som med sitt vanliga vackra leende lite naivt frågade vad han sysslade med. Med ett lika stort leende svarade han "Jag är din chef".

Agnetha från Malå, men nu i Skellefteå, säger så här: När jag var bankanställd hände det att en del personer som jag dansade med pratade lån och räntor under hela dansen.

Ja, det var tider det!

4 kommentarer:

Vatarinaoun sa...

Jag o min fd man var båda anställda i ett större försäkringsbolag. Vi hade en gång förmånen att få segla luftballong tillsammans med några prominenta gäster. Mitt uppe i det blå började diskussionen om ett försäkringsärende där min man var oense med försäkringstagaren. I diskussionens hetta glömde mannen som skulle hålla fyr i gasbehållaren att elda på så vi dalade raskt nedåt istället för uppåt, slog i både gran- och furutoppar innan hela ekipaget sakta började stiga igen😂

Elisabet. sa...

Katarina; fullständigt underbart!!’ Tack som berättade!

Anonym sa...

För många år sedan arbetade jag som biljettförsäljare/check-in på ett rederi. Jag fick på en större bjudning en man som reste mycket i jobbet till bordet. Han höll på läääänge att utgjuta sig över all dålig servicepersonal han träffade överallt - check-in, flygvärdinnor, markpersonal etc. När han uttömt all kritik han hade frågade han mig vad jag jobbade med.
”Jag? Ja, jag servar skitstövlar som dig!” svarade jag med mitt sötaste leende och vände mig sen till min andra bordsgranne. Kvar satt skitstöveln med hakan i knät.
Hedgrenskan

Elisabet. sa...

Hedgrenskan: Vilka härliga minnen ni bjuder på!!! Tack till dig också! Hade gärna sett minen hos mannen.