onsdag 24 februari 2021

Dagens fönster ....


.... sitter i en dörr tillhörande det som var småskolan i Malå, i alla fall på 60-talet. 

Kan det ha varit andra årskursen, kanske? 
Bloggmadamen står med vit kofta eller tröja längst till vänster i mittersta raden och min bästa kamrat Gunilla står näst längst till höger i samma rad. I nio år hade vi var morgon sällskap till skolan. Hon var mittenbarn av tre syskon och oj, vad jag då önskade att jag också hade haft jämnåriga syskon 

Och till dig friherrinnan kan jag berätta att Maria Johansson som är så kreativ och visar sina alster på instagram, hon har vit tröja och sitter i främsta raden. 
På ömse sidor om vår fröken som hette Hedvig, sitter tvillingarna Ann och Gun.

I översta raden, näst längst till höger, står Anders.  Han är en bidragande orsak till att jag ville att sonen skulle få det namnet. Sååå snäll kille som blev polis och hamnade i Stockholm.

Längst till vänster i samma rad står Martin. Vem hade kunnat ana att han skulle bli kommunfullmäktiges ordförande långt senare? Inte jag.
Martin är den ende av klasskamraterna som inte längre är i livet.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Menar du att du alltså har koll på alla gamla klasskamrater? Jag har kontakt med några, ytterligare någon på Facebook, men i övrigt har jag ingen aning om hur det har gått eller om de lever.

Det är så fint med gamla skolfoton, tycker jag, när läraren sitter i mitten sådär. Och så glada ni ser ut, konstaterar jag som just tittat i årets skolkatalog och konstaterat att det är vääääldigt många allvarliga miner.

Elisabet. sa...

mossfolk; nej, koll har jag inte, men dom som bor kvar hemma har man ju ett någorlunda hum om. Endast en av dem är - vad jag vet - på instagram och henne tittar jag in hos så gott som dagligen. Anders är på Facebook och skriver alltid så snällt när man fyller år.