måndag 22 februari 2021

Veckans första dag och sportlov ....

Efter att knappt ha besökt en frisör i hela sitt vuxna liv, har pv det senaste tolv månaderna höjt snittet väsentligt. Två gånger har han lämnat hårets öde åt män från sydligare nejder och dom har liksom snaggat rejält på sidorna och därefter gjort snedbena. Allt klär en skönhet, men på nåt sätt har det inte varit pv. 

Nu på morgonen blev han väl less och tog helt sonika ner spegeln från hallen (den är inte så värst stor), tog med sig klippmaskinen och skred till verket. Själv stod jag i köket och skar vitkål till kålpudding, allt medan jag med spänning såg hur det hela utvecklade sig. Ja, så tokigt blev det inte. Det är helt otroligt så tjockt hår han har!

Lite senare åkte vi till Sonja och bytte bil med henne. Eller vi får låna hennes, medan vår är på verkstad. Åkte sedan till Båtabacken i Haverdal och där - helt plötsligt - tappade pv  lusten att bada och det var på vippen att jag också gjorde det, för vattnet var  i n t e  så här blått; det var grumligt och inte så lockande. Men skönt var det. Jag hade lätt kunna ligga i mycket längre. Termometern visade på +3 grader.


Efteråt  ..., Herrljungaglögg från termosen.
På en bänk intill oss (där finns flera sittplatser med bord) satt ett äldre par och solade. 
Haverdal är så fint. 


Och så upp längs Gummes Backe och det där vackra trädet, som jag tycker påminner om en moderkaka .Här är en länk till en sådan, men jag varnar redan nu känsliga läsare - det handlar om hur man tillagar och äter just moderkakan. Och den andra bilden på den sidan, den påminner om det här trädet .


Och så hemma igen.
Baddräkten hängs upp och neoprenhandskarna och badskorna och själv sitter jag en stund ute och bara tittar rakt fram och på väg in tänker jag att snart ska man väl se herr och fru Rödhake som - åtminstone sommartid - tycks ha sitt bo där bakom gärdsgården, på grannen Ingers tomt 

Vilken ljuvlig dag.
Som v å r.

Inga kommentarer: