söndag 21 februari 2021

 Söndag .., ett fönster och lite till.

Så här såg det ut på marken tidigare i veckan. 

Nu är det grönt och slaskigt (men torkar upp allt eftersom) och den här krabaten som dök upp i torsdags, den hade snö som underlag, men det var då det. På instagram ställde jag frågan vad det handlade om för slags trast? Björktrast är den enda varianten (förutom koltrast, förstås) som jag är bekant med sedan tidigare (vimlade av dem hemma i Malå, åtminstone på vår tomt) och jo, det var nog det här också. 


Klockan var fyra på morgonen när jag vaknade idag. 
Tre timmar senare såg det ut så här och jag ställde fönstret på vid gavel och lät morgonljuden - och ljuset - komma in. 

Ja, jag låg kvar i sängen .., lyssnade till ekorrens pang-pangande när locket till mataren öppnas och faller igen. Jag hörde gäss komma flygande och jag hörde även nästan-grannen Christina komma promenerande nere på vägen .., jag hörde henne prata med någon kvinna och jag hörde Christinas glada skratt. 


Det tycks bli en fin dag .
Pratar, nej fejstajmar med sonen - han, den ende - och ser lillkillen sitta på golvet och lägga dom stora vykorten (postens, som man gör av egna bilder) från farmor i en plastlåda. 
Igår fick vi på familjechatten en helt underbar bild där samme lillkille sitter på pottan och tycks så nöjd. 
Under bilden följande text: "En stor dag för mänskligheten. Det och marslandningen". 
Ja, tänk vilken lycka att förstå vitsen med en potta! 
S o m   vi log. 


Den här tiden på året - det var ju då vi hade en vecka kvar tills veckan i Sälen - blir det alltid lite ömt i hjärtat. Det var ju då som Nelly blev sjuk och dog. Är det fyra år sedan nu? 
Bilden är från en film och knappt synlig, men aldrig att jag tar bort den!

Bilden här ovanför togs kanske just innan julen 2016; det var då pv,, Anna och Micke firade jul i en liten stuga i Orsa och körde det ena träningspasset efter det andra. 
Just när bilden tas säger pv "Nelly, om fem dagar är du hos Anna och Micke .., det blir väl skoj?" 
Nelly fick göra pv sällskap på tåget till Sthlm .., hon låg - nej, inte i en transportbur - utan i en blå Ikeakasse inredd med mjukt skinn och hon skötte sig exemplariskt hela vägen!

2 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Glad söndag! ♥

Såg att du försökt att kommentera hos mig (och slutligen lyckats).
Tack.

Men nu var det inte Siggenilsson som kommenterat utan istället Elisabet Nilsson. Brukar du testa med två olika användarnamn/konton?
Tony (och därmed jag också) ;) brukar aldrig logga ut från varken Blogger eller Wordpress utan är alltså ständigt inloggade, då ska det ju inte va några problem.

Nu har jag inte lagt in några kopierade inlägg på Blogspotbloggen på senare tid, bara för att jag har sett att det gått bra för dig att kommentera på Wordpress, som siggenilsson.

Å så är det detta med att kommentera från olika ställen; datorn, telefonen, läsplattan. Kanske är man inloggad på båda ställena på datorn men inte telefonen o.s.v. Lite trött blir man. . .

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: alltså jag är aldrig inloggad på min wordpress, där kommer jag inte ihåg lösenordet -). Jag fortsätter att testa hos dig - ska göra det bums - så slipper du tjorva med två olika bloggar.