söndag 21 februari 2021

En bra dag ....


Upptäckte en hackspett bland syrénbuskarna .., den satt och hackade i sig lite fett och frön från kokosnöten och inte långt därefter kunde jag höra gröngölingen.


Läste på instagram (tror jag) att den första tranan anlänt till Västergötland! 
I Skåne blommar snödropparna. 
Och i Halland hänger jag ut tvätt (den röda mattan bara luftades) och när pv nu tog in lakan och påslakan, var dom inte torra, men doftar gott. Nu får dom hänga inne över natten och torde väl då vara klara för linneskåpet. 


Mellan skidskyttet idag hann vi med ett dopp i havet. 
Nu blev det Skallkroken och pv, som helst vill bada i den uniform naturen givit honom, fick här på bilden ett par blå badbyxor, ja, jag målade dit dom. 

Det var så underligt .., för exakt en vecka sedan var det ju minusgrader och förfärligt kallt ute, idag tio grader varmare (ute), men iskallt i havet! Två plusgrader ...., ja, ja, det är ju inte det sämsta. 

Mange och Bodil kom promenerande  (vi hade mött dem innan) och det var så otroligt roligt att stå där och surra; det är så länge sedan man mötte någon  (frånsett friherrinnan) som tar sig tid mer än fem minuter!  U n d e r b a r t!  Efter en stund kom även Annika J gående och så blev vi då fem personer som alla tycktes pratsugna. Nå, dom två första arbetar ju i affären, så där blir det ingen brist på mänskliga kontakter. 

Långt efteråt var jag såååå glad. 
Nej, jag var  l y c k l i g .

Man var del i ett sammanhang. 


6 kommentarer:

annnannan sa...

Då fick ju ändå PV rätt i att om han väntade till sent i februari så skulle det vara varmare!

Jag har också just skrivit om hur gott det luktar om katter och tvätt som varit ute i solen!

mossfolk sa...

Så härligt vårigt det låter. Gröngölingen brukar jag skymta i vår trädgård någon gång om året bara. Större hackspett däremot har vi haft gott om tidigare år och de har varit flitiga besökare vid fågelmatningen. När jag ser din bild kommer jag plötsligt på att jag nog inte sett en enda i vinter... kanske har de flyttat nu när det sågats ner så mycket i trädstråken runt omkring.

Elisabet. sa...

annannan: här ska de bli dusch/bad av Sigge. Han doftar inte gott ., han doftar kiss (inte ett skvatt vet jag hur rävkiss luktar, men ibland, när man passerar vissa stråk nere vid hästhagen, är urinstanken - inte mänsklig urin - sååå stark!) Det ska bli intressant att se hur det går med duschandet. Återkommer i ärendet :)

mossfolk: var det en större hackspett jag hade på bilden, menar du?

annannan sa...

Ajajaj.

Här får Sigge och du tips om en film om en katt som inte heller vill duscha.
https://www.youtube.com/watch?v=XxdgpQyqIwM

annannan sa...

Messi är en puma som det här ryska paret har adopterat från ett zoo. Det är inte några knäppgökar som har fått för sig att de ska ha vilda djur som husdjur, de är verkligen engagerade i att göra det bästa möjliga för och med Messi. Fast just om duschen är de inte riktigt överens, men Messi löser det diplomatiskt.

Elisabet. sa...

annannan: det blev ingen dusch idag, vi får senarelägga det. Vi (jag) glömde bort det :)
Ska genast kolla länken. Tack!