lördag 3 april 2021

Och så blev det påskafton ...


... som kanske borde skrivas med stor bokstav?

Vad händer då?

Inte mycket, eller jo, egentligen. 

Pv ägnar en del av förmiddagen åt att knäskura golvet i köket och hallen. Själv har jag gjort frukost (äggröra med bacon och annat och grannen Magnus kom med färska frallor från bageriet, men nu betalade jag .., annars blir det helt galet!) och så har jag glatt mig åt dom nya kuddfodralen som kom igår. 

Bert är inte den enda som ondgör sig över e-handel (tänk på alla returer), det gör även pv (av samma anledning, inte särskilt bra för miljön, ja, man kan stryka "särskilt"), men  nu tänker jag inte returnera dem och jag är såååå glad att jag klickade i beställningen. 

Tjugoåtta kronor styck kostade dom, sen tillkom moms på 150:-, men då hade jag  ju ändå åtta nya fodral  och ååå, så jag tycker om dom! 

Gult? Men tycker hon om gult? kanske någon tänker.

Jo, röllakansmattan som ligger under rumsbordet har rött, grönt och gult i sig, så det blev bra,


Men dom flesta är gröna och sköna! Underbara, helt enkelt! Två vanliga linnefärgade hade jag också beställt och dom ska få bo i sängkammaren - i mitt rum -.


Igår var det födelsedag för minstingen i Malmö. 
Lille vännen! 
M hade gjort en Greta-gris-tårta och A berättade att när den här krabaten vaknade och upptäckte ballonger och fick veta att "nu är det äntligen din födelsedag!" så blev glädjen obeskrivlig och när man då fick ett paket att öppna i sängen .., oj, så skojigt! 

En stor polisbil med siréner och vinsch blev omåttligt populär och när födelsedagsbarnet vaknade klockan fyra natten mot idag och lämnat sin säng för att gå in till pappa (M arbetade natt), upptäckte han polisbilen och sirénerna gick igång :)

Födelsedagskalaset får bli lite senare, när tvååringen är fri från hosta och förkylning. 




Jo, jag vet att jag berättat hur flitig min äldsta syster är på att skriva vykort och för några dagar sedan kom det här .., tillsammans med andra påskkort (från Norge, Karlstad och Ystad)  och oj, så glad man blir!  

Nu har klockan passerat elva och pv frågade för en stund sedan om jag var kaffesugen. 
Nej, det är jag nästan aldrig numera. Däremot ska jag brygga lite åt honom .., för han vill såklart ha kvar elvakaffet-ritualen. 

Två dagar till är han hemma - frånsett idag - därefter tar han bussen till Småland och hjälper sin storebror med skogsjobb. Där nästa vecka hjälper hans bror honom med att montera allt som ska på plats på det nya båtdäcket. Jag kanske har berättat det? Jo, säkert, men det får man väl uthärda ,-)

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Väldigt tjusig tårta, tyckte även fyraåringen här ;)
Själv blev jag mycket förtjust i de gröna kuddarna!

E-handel skulle man kunna diskutera hur länge som helst. Det finns så många för och emot beroende på vilket alternativ man väljer att nyttja... och såklart också väldigt många förbättringsområden. Vi e-handlar nästan allt som inte går att få tag på här i kommunen.

Elisabet. sa...

mossfolk: jag e-handlar det som jag inte hittar här. Till Halmstad och Falkenberg är det två mil, till Ikea tio. Det finns Hemtex och Åhléns, men dom senare skulle lägga ner hemtextilier osv. Då tycker jag att det är perfekt att kunna köpa på nätet. Och sååå glad jag blev över kuddfodralen!

Babsan sa...

Jag tycker det är praktiskt att handla på nätet.Har inte ett dugg dåligt samvete .Har aldrig retunerat något.Det jag beställt har varit efter förväntningarna.

Elisabet. sa...

Babsan: ofta när jag beställer från t ex Gudrun Sjödén får jag returnera. Nyss en klänning som var prickig och så fin på bilden. I verkligheten var prickarna flerdubbelt större och nej, huvva! Den åkte i retur. Till Kina går inget i retur.

Turtlan sa...

Här har vi Ikea runt hörnet. Det är bra. Hemtex kör jag med ibland men hellre Ohlssons tyger. De är bra på tex gardiner och små mattor tex. Försöker handla lokalt men inte till100%. Beror på utbudet och även tiden. Likaså vad man ska ha. Vissa saker vill man se eller testa först.
Tror att den s k butiksdöden är ett faktum mer eller mindre. Men också att många fler gärna vill köpa begagnat så all butiksnedläggning beror inte enbart på e-handeln. Flera faktorer.
Det jag däremot vägrar använda är såna där ”mathemkörningsfirmor”. Dvs få mat från en restaurang hemkörd. Inte matkassar alltså. Skriver inga namn men efter läst en artikel i DN om det så blev jag upprörd över villkoren de anställda jobbar under. De går bort snabbt

Elisabet. sa...

Turtlan: sedan jag kom hem från sjukhuset har jag beställt mer än jag gjort tillsammans tidigare, men jag skyller det på att jag inte är mig själv. Matkassar eller apelsiner som kommer i lådor från Spanien (hämtas ut som vanliga postpaket) köper jag inte, och mathemskörning från restauranger - vi bor ju så pass långt ifrån stan - så jag undrar om det ens skulle fungera här hos oss?