söndag 10 oktober 2021

Bilder från igår ...

Då var det dags för båtupptagning i Stensjös lilla hamn; den som är så gemytlig, men där inga mer djupgående båtar kan lägga till. Mest är det motorbåtar eller mindre segelbåtar. 

Den andre mannen från vänster på bilden, heter Mats och arbetade som läkare på vårdcentralen här i närheten. Det var han - och bara han - som äntligen trodde på mig när det gällde mitt vänstra knä. Remiss till Halmstad ortoped skrevs ut och det tog inte lång tid förrän jag fått ett nytt vänsterknä. Nog måste det ju vara underbart att ha ett yrke där man rent påtagligt kan hjälpa människor till en helt annan tillvaro. Ett mycket bättre liv!


Samarbete är vad som gäller i hamnen. Tänk, om det kunde vara så här inom andra delar av vårt samhälle. Totalt fokus på det som behöver göras .., lågmälda diskussioner .., förslag hit och dit, men god sämja! 


Och  s o m   det funderas! 
Den här båten hade ägaren köpt i våras och var osäker på hur den skulle hamna på den något ...., tja, ska vi säga provisoriskt byggda trailern ..., och efter en stund ramlade poletter ner samtidigt! 
Ja, vi måste vända på båten, aktern ska ligga där framme! sa någon.
Det var inte jag.


Och ännu en båt kommer upp! 


Hur ska nu spännbanden fästas så att inte båten vinglar eller tippar överstyr?
Det gäller att få rätt balans.
Två stora öglor som båten vilar i.


Närbild på den cementerade "vägen" intill vattnet. Så himla fint! 
Den som gjorde detta, smetade inte bara ut själva cementen, utan lade in olikfärgade stenar i det hela! 

Jo, men det blev på det hela taget en trivsam båtupptagningsdag igår. 
Någon var ansvarig för korvgrillning .., det bjöds på kaffe med dopp och där var mest äldre män, men även småttingar med sina föräldrar. 

Mycket prat och skratt och väldigt trivsamt att vara med på ett hörn!
Några timmar senare - då hade pv kört till Småland - tog jag bilen och åkte till Skallkroken och tog ett dopp. Fjorton grader även igår i havet. Vi var tre som badade tillsammans, men det var inte planerat. En äldre man, hans barnbarn - en ung kvinna - och så jag. 

7 kommentarer:

En vanlig man sa...

Trevliga bilder, kul att se en båtupptagning.

Elisabet. sa...

En vanlig man: älskar båtupptagning .. detta när människor gör nånting som jag absolut inte kan!

Turtlan sa...

Ja båtliv är härligt skriver hon som också hittat båtlivet lite på ”medelålderns” höst.

Elisabet. sa...

Turtlan: och jag måste tillstå att hamnliv är lika härligt :)

Turtlan sa...

Ja exakt. I båtliv ingår hamnliv! Hela grejen liksom 😀

Vonkis sa...

Jag blir lite gladare i själen av ett sådan här fint inlägg. Det är ju så mycket bättre när man hjälps åt. Vi har en hel del av sånt på lotten också. Kanske är det at man har ett gemensamt intresse 8båtar, odling) som förenar så pass.

Elisabet. sa...

Vonkis: Så känner jag det också Och jag tror, precis som du skriver, att det är enklare när man har ett gemensamt intresse. I den här tiden av så mycket splittring och hårda ord i olika debatter, var det här underbart att se!