torsdag 14 oktober 2021

Upptäckter ...


Passerar det stora ekbordet och vem ligger utsträääckt där, på en stol under bordet …, och med ena tassen tinglande i luften nästan ..., (men såklart inte när jag böjer mig ner och tar fram mobilen!), om inte Sigge Nilsson. Tolv år blir han i höst.


Och så i förmiddags. 
En enda gång tidigare har jag sett en polisbil här på Ejdervägen, så döm om min förvåning när jag ser en sådan komma körande i sakta mak. Har det varit inbrott, tro  ...? Bilen kör in på Vildandsvägen och stannar till vid det hus där Sigge brukar vara på besök och få mat. 

Jag går vidare. 
Nere där bäcken mynnar ut i havet, har en massa löv blåst ner och ligger nu så fint på vägen. Ek och al, kanske?

När vi går hemåt igen, står polisbilen fortfarande kvar vid M:s infart.
Och tankarna går till systerlandet i väster där en vettvilling skjutit med pil och båge och därmed tagit död på fyra kvinnor och en man och som jag förstod det, inne i en livsmedelsbutik! Nu har jag tagit mig för pannan så många gånger i år, så jag har bestämt mig för att tänka på nånting annat, annars är risken uppenbar att jag hamnar på psykiatrisk klinik. 

Jag ska tänka på att räfsa löv, till exempel.
Eller vad vi ska äta till middag. 
Kanske borde jag ta cykeln och ge mig av till affären?
Kanske kan pv handla på hemvägen?
Sånt. 
Just sånt ska jag tänka på.

4 kommentarer:

Babsan sa...

Snart vågar man inte slå på radio ellr TV inte heller läsa tidningen,bara elände.Man kan inte ta in allt längre.Det är bara för mycket tycker jag.

Bert Bodin sa...

Snart kan man verkligen säga "det var bättre förr", utan att få en syrlig kommentar om att man är bakåtsträvare.

Turtlan sa...

Har inte kollat nyheterna så mycket idag men undrar hur en pil från en pilbåge kan träffa så den dödar. Ja tyvärr och tydligen så. Skrämmande och ännu en vetvilling. Ledsamt!

Elisabet. sa...

Babsan och Bert: vi pratade om det igårkväll och jag inser att problemet att helt tänka bort det här, det kommer iaf inte jag själv klara av, inte när det gäller helt oskyldiga människor som oprovocerat drabbas av våld. Men för övrigt tänker jag försöka "tänka om". Det vill säga: inte tänka alls. (Men vad blir man då för människa?)

Turtlan: är du en duktig bågskytt så är det säkert inga problem? Man skjuter ju djur med pilar.