tisdag 12 oktober 2021

En förmiddag ...

Att-göra-listan från igår blev inte riktigt klar, alltså får vi fortsätta idag. 

Pv ska köra in till stan och köpa en kvarn, en sån som man mal ner kvistar och pinnar i och jag tänker räfsa löv. Ett gammalt plommonträd (bästa sorten, Reine Claude) sågades nästan ner till marken igår, då trädet börjat murkna och gått ner i spagat. Men å, så ljust och fint det blev och såå å mycket ved och pinnar att ta hand om! 

Räfsning, ja. Nere i slänten står en såå vacker lönn i höstskrud och löven som ramlar till marken är perfekta att räfsa upp .., fort går det också! 

Plus fyra grader nu på morgonen. 

På soffan ligger såväl Sigge som Harry ihopkurade. 

Idag är det födelsedag för den här rara människan - nämligen Eva i Tyresö -. 

När jag ringde henne nu på morgonen för att gratulera, ja, då var hon på väg till sjukhuset. Alla möjliga diagnoser har man försökt med på henne, nu tror hon själv att det kan vara början till Parkinssons sjukdom. Hoppas inte.

Stor kram och grattis härifrån Eva, du som är så otroligt omtänksam och familjekär, ja, säkert den bästa farmor och mormor man kan tänka sig! Och mamma. Och hustru. 

Och inte minst: v ä n.

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

"Minus 4 grader nu på morgonen"!!!

Allvarligt?

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nej, det var inte allvarligt. Det var helt galet. Plus fyra!

annannan sa...

Grattis i andra hand till Eva!

Men VAD är det hon har för sig på bilden?

Rexxie sa...

Åhhh, jag ÄLSKADE min kompostkvarn när jag hade hus! Hoppas att han köper en med vals och inte en med kniv! Mycket effektivare och tystare!

Elisabet. sa...

annannan: när dom är i Haverdal går dom var morgon en flera km lång promenad längs stranden och där hade någon människa gjort en slags installation och det är den hon ställde sig intill ,-)

Rexxie: garanterat med kniv, för oj, den lever om!