onsdag 13 oktober 2021

Mitt-i-veckan ....


Äldsta dottern och barnbarnet - hon som nu är tjugofyra år - besöker bror/morbror med familj i Skåne. Och oj, så roligt för en minsting när moster Mia kommer på besök och dessutom har två hundar och en kusin med sig! 
Och vips, har Charlie och Steven (far och son) lärt sig var det lönar sig att sitta ., att invänta smulor. Om inte från den rike mannens bord, så ... ja, helt okej från en tvååring iklädd tomtedräkt, så här i oktober. 


Tio i nio hade jag tid på vårdcentralen i Slöinge och jag hann knappt sätta mig ner, så kom den alltid så rara Elenor och ropade in mig. Fyra rör skulle fyllas med blod och hon är suverän på att hitta rätt! Tjopp bara, så hade hon gjort det hon skulle! (Minns ju tiden på sjukhuset nu senast, när den ena efter den andra överlät provtagningen åt någon annan .-). 

Efteråt svängde jag förbi Solhaga och köpte nybakat bröd till frukosten. 
I väntan på expediten vilade blicken på diverse ljuvligheter på disken. Köpte en toscamazarin till pv; han älskar dem!


I ett körsbärsträd intill bageriet, satt två skator och tjattrade och där var hundratals kajor vilka flög av och an! I Vastad, den lilla pyttebyn just i kurvan, har jag så många gånger tänkt parkera och fånga fina bilder över lilla "sjön". Där simmar ofta olika sjöfåglar på rad och där är sååå vackert. I Vastad bor även Lotta som sjunger i Halmstad Kammarkör och har en himmelskt vacker sopranröst! 

Så har den här dagen börjat. 
Fint ute.
K a n  bli solsken om vi har tur.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Klart man kan ha tomtekläder i oktober. Här brukar de inhandlas till lucia och användas som pyjamas tills de är urvuxna (vilket går på tok för fort).
Så fina (och väluppfostrade) hundar!

Elisabet. sa...

mossfolk: den hade nog använts som pyjamas, tror jag ,-)