onsdag 1 december 2021

Första dagen på nya jobbet ....

När Annika Strandhäll (s) igårkväll intervjuades i något av nyhetsprogrammen och då fick diverse olika frågor, kände jag hur det knöt sig i magen. Det var liksom så att man anade att snart läggs ett annat agn ut och det gjorde det också - det handlade om obetalda räkningar - eller fakturor som gått till kronofogden, men så var där också nåt slags quiz där hon skulle svara på frågor som gällde hennes nya arbete som miljöminister. 

Det senare gick ganska bra.

Men hela tiden tänkte jag på mina egna äventyr. Första dagen på ett annat jobb. Och jag tänkte på hur vanvettigt hemskt det skulle vara om jag första dagen skulle kastas in i hetluften, intervjuas i tv och inför miljoner människor granskas med lupp. Jag tänkte på hur jag garanterat hade kräkts efteråt. 

Nu är den stora frågan .., hur blir det med Annika Strandhäll? 

Ikväll var det någon annans tur från den nya regeringen, nämligen Khasayar Farmanbar. Denne man - ursprungligen från Iran, men uppvuxen i Boden i Norrbotten - har fått äran att ta hand om energi, - och digitaliseringsfrågor. 

Och jo, jag kände samma olust inombords .., hjälp, hur ska det här gå? För min inre syn ser jag hur redaktionen gnuggar sina händer av förtjusning, ja, om dom på något sätt kan snärja en osäker - och nybliven - minister. 

Det gick -enligt mitt sätt att se det - hur bra som helst för den intervjuade, ja, han var i mina ögon rent av på gränsen till karismatisk och Aktuellts intervjuare kom av sig nästan och avslutade många frågor med "jag förstår!". Enda gången det blev knepigt, gällde det debatten om  vindkraftverk i Nacka där Farmanbar tydligen bor. Det hade han varit emot, han som nu förespråkar rejäl utbyggnad av just vindkraft. Vad tyckte han nu?

Ja, ja. Återstår så att se vad framtiden har i sitt sköte. Intressant är det hur som helst.

Och en sak vet jag: politiker hade jag i alla fall aldrig velat eller kunnat bli. Å, så hemskt. 

S o m jag beundrar dig Christel i Åbarp som i alla fall tidigare ställde upp och engagerade dig!

Någon annan som tittar in här, som arbetar politiskt - eller har gjort det -?

Uppdatering: när jag idag läser kommentarer på Twitter, kan jag konstatera att jag väl är  den enda i Sverige som tycker att denne Farmanbar skötte sig tämligen bra för att vara ny på jobbet. Ler när jag skriver det. 

7 kommentarer:

Gunnel sa...

Har aldrig haft tanken att jobba politiskt men min far var Malå kommuns starke man under en period på 60-talet. Han var politiskt engagerad redan på 40-talet.

Elisabet. sa...

Gunnel: men vad hette din pappa?

Bloggblad sa...

Aldrig i livet skulle jag välja att vara politiker. Jag är ändå med i de partipolitiskt obundna i svenska kyrkan och sitter med i några grupper, men det är rätt stor skillnad. Dessutom är jag ganska bevandrad i det kyrkliga livet. På min nivå tittar ingen i mina hemligaste vrår.

Bloggblad sa...

Fast... om de gjorde det, skulle de inte hitta nåt som skulle duga till en rubrik ens i lokaltidningen.

Gunnel sa...

Pappa hette Sven Hermansson.

Elisabet. sa...

Bloggblad: läser och ler, nej, skrattar högt för mig själv! Tack som berättade!

Gunnel: å, var det din pappa! När jag pryade på ålderdomshemmet i Malå på 80-talet någon gång, bodde inte din pappa där då?

Gunnel sa...

Ja! Han blev blind på 70-talet och bodde på ålderdomshemmet under 80-talet.