torsdag 2 december 2021

Tidig morgon i landet Halland ...


När jag i morse kom ner från övervåningen, så var detta vad jag såg. Och jag fylldes av en värme inombords .., kanske var det igensnöade fönster som gjorde det (så var det aldrig hemma i Malå) eller elden i kaminen .., eller att Sigge hållit sig inne i natt och tycktes sova så gott. 

Pv, som i vanliga fall ger sig av vid sextiden på morgnarna, får idag ta bussen in till Halmstad. Dom första turerna är inställda, så det blir till att missa den första lektionen. Klockan tio ger han sig av. 
Idag ska jag nämligen ha bilen, då det - äntligen - är dags för influensavaccinet i Slöinge. 

Efter frukosten har jag suttit i soffan och tittat på nyheterna. Ann Linde berättade om OSCE-mötet i Stockholm, med en hel svärm av utrikesministrar på besök. Jag gillar verkligen Ann Linde och hennes skånska dialekt.


Foto: Adam Wrafter

Nu på morgonen har vi på familjechatten fått flera små filmer från Skåne. 
Någon ska nämligen för första gången i sitt liv få sitta i ett flygplan - inte länge, bara 50 minuter kanske - för att sedan få hälsa på sina kusiner, då julen blir lite splittrad i år (någon arbetar julafton). Vilket äventyr!! 

Det allra bästa med att ha småttingar i sin närhet, det är ju att man ser världen genom deras ögon. Deras glädje blir också ens egen glädje! 

Och inte har den här bilden med dom irländska barnen egentligen nånting att göra med den där minstingen, förutom att jag blir själaglad var gång jag ser den. Titta på flickan som står som nummer tre från vänster .., det är nog en som vet vad hon vill! Hon kan nog också tänka sig att bli utrikesminister när hon blir vuxen.
U n d e r b a  r t! 
Jag har för övrigt tappat bort namnet på fotografen, men ska försöka leta igenom här på bloggen och finna det. Jo, nu hittade jag det.

8 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Bara för att vara petig: OSCE heter OSSE på svenska.

Elisabet. sa...

Bert: ja, men nu skrev jag så här ,-)

WalkaboutSweden sa...

Äääälskar bilden på barnen!
♥ ♥ ♥

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: och jag älskar dig bara därför! (Nej, inte bara!)

mossfolk sa...

Barnet till vänster om henne, som också vill göra ett v-tecken och har fullt sjå med att få ordning på fingrarna ❤️ Underbar bild!

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, precis! Man ser hur han koncentrerar sig ,-)

Evas blogg sa...

Minns den här bilden sen tidigare. Den är helt underbar.

Elisabet. sa...

Evas blogg: ja, jag skulle önska att man hade en riktig bild av den, så hade jag ramat in den!