torsdag 20 januari 2022

Dagens fönster ...


På Twitter (där jag ofta tycker att tonen är så hård och rå, jo, jag har ett konto, men är inte aktiv, det finns gränser för hur mycket man kan bre ut sig!) finns en skimrande pärla, nämligen Adele Josephi Negar och varje dag lägger hon upp en bild av målning och det är bara så helt underbart! (Negar Adele Josephi heter kontot).

För några dagar sedan visade hon en tavla av konstnären Stina Forsell (för övrigt född i Skellefteå 1906 och död i Stockholm 1970). Jag föll  h a n d l ö s t! Och nej, det var inte den här målningen, det var en annan, men jag lägger in den här i stället, så får det bli Dagens fönster samtidigt. 

Och när jag ändå är inne på fönsteravdelningen, kan jag berätta att jag nu på morgonen upptäckte en sparvhök som kom farande i väldig fart! Ja, jag såg den genom västerfönstret och lilla ekorren som då nog var tänkt som byte, fick fasligt brått och gömde sig i oxelhäcken. Tänkte sätta mig ute och vakta lite, så höken inte skulle ta småfåglarna vid fröautomaterna, men så slog det mig att i kylskåpet ligger en kyckling som ska kokas. 
Så vem är jag att döma sparvhöken?

Inga kommentarer: