tisdag 18 januari 2022

 Olen tulossa hulluksi ....


Det är alltid trevligt med boktips (gäller filmer också) och av Inger i Skellefteå (en gång kulturredaktör på tidningen Norra Västerbotten) fick jag förslag på Åsa Larssons senaste, "Fädernas missgärningar". Jag tycker verkligen om att hålla en bok i handen .., ligga på sidan på soffan Ektorp (som borde bytas ut snart) och läsa på det viset. 

Köper oftast pocket, som är lättare att ha i handen. Därefter kan jag gärna skicka boken vidare, nej, det är inte så viktigt att ha den i bokhyllan, då det inte är ofta som jag läser om en bok. Jo, det har hänt. Frank Mc Court och de fåtal böcker han hann skriva, dessa läste jag om, men för övrigt: njae.

Men så är det ju det här med kostnaden. Hos Bokus och Adlibris kostar den föreslagna boken 209:- , men den är billigare att ladda ner hos Bokus (99:- och 114:- hos Adlibris).

Så tänkte jag att biblioteket i Harplinge .., där kan jag ju ställa mig i kö på den här Åsa-Larsson-boken. Problemet är bara att på min sida hos Harplinge bibliotek blir texten enbart på finska, så jag kommer inte vidare och inte hittar jag någon rad där jag begriper att det ska bytas till svensk text heller. 

Jag får allt jobba vidare på detta.

Därav rubriken.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har just idag börjat på den boken. Jag är med i Akademibokhandelns Låna och Läs. Där får man under ett år, för ca 400 kr, låna och läsa 60 böcker, en i taget. Det är läsårsvis alltså och sen behåller man den sista boken. Det är nyutgivna böcker som står i en särskild bokhylla och man går bara dit och byter bok, hur ofta man vill, visar bara upp i kassan varje gång. Nu finns det ju inte på alla ställen, men jag tycker det ör jättebra.sen sticker jag emellan med nån pocket ändå eller lånar av nån kompis. Jag hinner aldrig läsa alla böckerna. ellem

Bert Bodin sa...

Ja - nu har hon blivit galen, tänkte jag

Elisabet. sa...

ellem: jag var med i nånting liknande under åren i Ystad. Där fanns - och finns ännu - en helt ljuvlig bokhandel i närheten av Mariakyrkan och torget. S o m jag tyckte om att strosa där inne bland böcker, pennor och papper!

Bert Bodin: ja, det kan gå fortare än man tror!

Monica Torsteinsen sa...

Härliga Elisabet!!

Hur kan man vara så positiv, kreativ, intresserad, empatisk, orienterad om det mesta i tillvaron som du är - och efter alla operationer och krämpor!!??

Jag skulle önska att jag hade en liten del av din positiva energi.

Hittade dig på nätet/bloggen 2005, sedan har jag varit en gång på besök i det gula huset, och du & PV en gång här hos oss i Lysekil.

Kramar och hälsningar från Monica i Lysekil

Elisabet. sa...

Monica Torsteinsen: nog är det helt otroligt egentligen, att du varit med så länge. Det var då jag började blogga, det var i Helsingborg och jag satt jättelänge och t v e k a d e om jag skulle våga klicka på "publicera". Du måste ju ha kommit med nästan genast! Och tänk, hur slumpmässigt det kan bli, detta hur man hittar varandra! Tack för så rara och vänliga ord! Hälsa man och hund.