fredag 21 januari 2022

Man tror och hoppas och så blir det ...


Bilden: ett kvarglömt piller. 

Av någon outgrundlig anledning är det hopplöst att sova non-stop under en hel natt. 
Somnar halv elva, vaknar två timmar senare och så där håller det på. 
När man vänt och vridit sig tillräckligt många gånger, väljer jag att lyssna till USA-podden, det brukar hjälpa sömnen på traven (och så får jag lyssna om igen, men på dagtid). 

Det är underligt. 
Jag hade såna förhoppningar när president Biden svors in i sitt ämbete (trodde aldrig att han skulle vinna, men hoppades!) och jag var överlycklig över att slippa oron för vad den oberäknelige Donald Trump skulle hitta på. 
Så här i efterhand kan jag tänka att jag var så ofattbart naiv. 

Nej, jag vill verkligen inte ha tillbaka mannen med luggen, men det går ju nästan käpprätt åt skogen med alla förslag som president Biden vill genomföra och det blev kaos vid uttåget från Afghanistan ., och igår - eller var det förrgår - snubblade han på orden (tänkte han sig inte för ..?) och sa att en liten invasion i Ukraina, ja, det kunde man väl tänka sig och nu blev det brått för utrikesminister Blinken och andra att rätta till det hela. 




Bilden: kaos på bordet och kaos i världen. 

Fortsätter det att gå så illa, då är väl manegen krattad för Donald Trump att komma tillbaka och vilken fasa det skulle vara - i alla fall enligt mitt sätt att se det -. Att många amerikaner  , dom som fick det bättre ekonomiskt under hans era -  nog skulle jubla, det är en sak, men sett till det stora hela, huuuu, så hemskt!

Allt det tänkte jag på under dom där vakna timmarna.
Jag tänkte också på att jag önskar att Angela Merkel hade fortsatt några år till. Hon tycktes ju ha någon slags kontakt med den oberäknelige herr Putin.


För övrigt - om man lyckas förtränga allt detta - kan man glädja sig storligen åt att man kan gå på bio i helgen och titta på "Tryffeljägarna i Piemonte". (Upptäcker nu att den kan streamas .., men det här är väl ändå en film som gör sig bäst på stor duk?). Och så kan man känna glädje över solen som även idag svingar sig över kullen och väldigt mycket glädje kan man känna över att såväl Britt som friherrinnan nu känner sig piggare. 

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Det vore som en mardröm om trumpen kom tillbaka.
Det vore en klar indikation på att majoriteten amerikaner är korkade.

mossfolk sa...

Det är en sådan röra i världen. Jag måste lyssna på usa-podden. Har funderat ett tag på varför Kamala Harris inte syns mer och det ska tydligen förklaras bra där i något decemberavsnitt…
Jag var också glad när Biden vann. Inte för att jag tyckte att han var en fantastisk kandidat utan för att alternativet var fruktansvärt.
För övrigt tycker jag att nästan alla filmer gör sig bäst på teven, när man kan sitta bekvämt i soffan ;)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jag tror mer på att människor ser till sitt. Har man upplevt att man fått bättre ekonomi och kanske känner att Trump inte är som alla andra politiker, då är det måhända enklare att rösta på honom? För mig är det hans utrikespolitik och oberäknelighet vad gäller övriga världen (och klimatförnekandet) som gör mig så vansinnigt orolig om han skulle bli vald.

mossfolk: Nej, henne märker man inte av! Bio? Jo, men en film med storslagna naturscenerier .., den tycker jag blir bäst på bio. Annars kan jag lika gärna sitta hemma.

Bert Bodin sa...

Okej. De tänker alltså bara på sig själva, utan tanke på konsekvenserna. Det tycker jag tyder på kork. Och egoism.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, men hälften KAN ju inte vara korkade, men däremot egoistiska ,-) Och ja, det är korkat, men ändå.