lördag 12 februari 2022

Lördag i landet Halland ....


En seg dag. 
Det är liksom varannandagsenergi, men det går ju det med. 
Man får vara glad för det som bjuds. 

Fick för någon tid sedan en ny följare på instagram. 
Kerstin Andree var namnet och jag hade noll koll på vem det var .., men tittade in på hennes sida och föll närapå baklänges! 
M e n   så mycket vackra målningar hon bjöd på! 

Kanske var det för att det här (bilden) kändes så bekant - nästan som en somrig vy från Skåne - som jag tänkte att den tavlan hade jag mer än gärna lagt en hel del av mina besparingar på.


Och ännu mera den här! 
Den har titeln "Sjöbod" och var en av vinsterna i Tekniska Nämndhusets konst -, och kulturförening. Lyckliga den människan som hade turen att vinna den här tavlan! 
Så rofylld. 

Frånsett all glädjen med allt det gröna som kanske påminde mig om Skåne .., har dagen gått i lugnets tecken. Kände mig ur-kass på eftermiddagen och vågade inte besöka friherrinnan och A-M på middag (det var som tack för att pv hjälpt dem med att sätta upp en kristallkrona och en stor spegel), men i gengäld blev det hämtmat från Blombergsvägens eminenta restaurant, ja, bara för pv att köra och hämta. 

I en påse med olika byttor fanns den ljuvligaste fläskfilé fylld med sotarrökt skinka och ädelost .., och till detta hasselbackspotatis, sås med trattkantareller och så sallad. 
Tror ni inte att dessert fanns med också, äppelbitar med vaniljsås! 
(Samt ett doftljus som nu brinner så fint!)
Tack du underbara friherrinna! 


Melodifestival på tv. 
Lyssnar lite förstrött medan jag skriver .., en ung kvinna sjöng så vackert nyss (läser att hon heter Samira Menners), men vi inväntar brittiska serien "Showtrial" som börjar halv tio. 

Det är väl ungefär som den här dagen varit.

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Men så fint att du fick hem maten! Och vilken flott mat dessutom! Hasselbackspotatis får det nog bli här ikväll!

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, helt fantastiskt vänligt! Efter hennes operation med pacemaker-isättningen, vågar jag inte riskera att nån förkylning eller annat drabbar henne - eller A-M - för den delen. Sååå vänligt!

Annannan sa...

Samira Menners är från Svedala och hennes skivbolag är i Ystad. Vet detta eftersom jag just varit i trakterna där detta förstås är en sensation!

Elisabet. sa...

annannan: oj, det hade jag ingen aning om! Men hon var bra, tycker jag. (Här har vi ju haft Mariette som bor i Harplinge, eller iaf KOMMER från Harplinge).