torsdag 10 februari 2022

Seg torsdag ....


Nånting som jag verkligen kan grunna på, det är hur det kan komma sig att man den ena dagen känner sån ofattbar energi och glädje, för att nästa dag knappt ta sig ur sängen och sedan ligger man på soffan och kurar, drar en grön pläd över sig och halvslumrar. 

M e n ..., så vaknar man till och är hur pigg som helst! 
Man går ut med harry, letar sedan reda på den bredaste räfsan och tar sig an solrosfröskal i drivor .., och gamla löv och kvistar och man drar några drag i rabatten och upptäcker att gullvivebladen börjat växa, för att inte tala om alla pyttesmå snödroppar vilka växer i slänten. 

Någon timme innan pv kommer hemcyklande, tar man bilen och kör till Slöinge och inhandlar tjugo kattmatsburkar till halva priset och en burk pepparkakor från i julas - kostade 9 kronor - och en sväng förbi Solhaga (bageriet) där jag köper en semla till pv, bara för att. Semlorna görs allt eftersom och läggs i en liten pappkartong med guldigt snöre runt om. 


Jag frågade expediten (en lång, ung man) när dom stänger och han sa att klockan sex. 
Jaha, en hel timme kvar, alltså. 
Där utanför, bland grenarna i häcken, låg kvarglömda vantar. 


Körde hemåt. 
Vid lilla våtmarken i Vastad trodde jag mig se sothöns vilka simmade i vattnet, men kikaren var kvar hemma och jag var inte säker. I morgon ska jag återvända och kolla mer noga. 

Nu är klockan drygt sju .,. jag läser ett mejl från min syster i Australien där hon berättar hur virrigt det blev på morgonen ..., ja, hon hade lyckats hälla frukostflingorna i kaffemuggen i stället för i skålen med yoghurt och som pricken över i hade hon bränt sitt rostade bröd. 
"Ja, det är väl åldern förstås ..", avslutar hon sitt brev. 
Jag hälsade henne välkommen i föreningen.
(Det händer att jag upplever liknande situationer, särskilt om jag har sovit väldigt djupt).

Så har den här dagen varit. 
Tack för den!
(Ps. Har även ikväll tittat på brittiska Ambulansen och är nu fullständigt övertygad om att vänligare ambulanspersonal omöjligen kan finnas på vår jord. Ds.)

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Kul att du kommit på vad en "power nap" innebär. ;-)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, du Bert ., det har jag nog kommit på långt tidigare ,-).