onsdag 9 februari 2022

Onsdag ....


Sol och molnigt om vartannat, men just när jag tar harry på promenad, då strålar solen. 
I alla fall mellan varven.
Och tänka sig .., vinden är inte iskall! 
Samtidigt har pv givit sig iväg på en rullskiderunda. Igår fyra varv totalt (hemifrån och till Lilla Skipås och längst upp på backen och så tillbaka), idag fem, totalt sjutton kilometer. Som uppladdning åt han en tallrik med mjölk och cornflakes. 
Undrar just vad en näringsexpert skulle säga om det valet. 
Eller så kanske det är det ultimata.


Tog inte vägen genom hästhagen hem (mådde så bra!), utan gick först mot hamnen till, därefter tillbaka och så uppför johanssonbacken. Det gick geschwindt.
På en platt sten, längst uppe på toppen, slog jag mig ned och satt där en stund och tittade ut över världen, klappade Harry och gosade med honom .., sa hur fin han är och hur mycket jag älskar honom.


Passerade därefter Fabrikör Johanssons annorlunda villa eller hus eller bygge - välj själva -och tänkte- som så många gånger tidigare - att man vänjer sig vid allt. Och så bra att där inte blev en elegant trädgård bland allt det vildvuxna och hagarna på hitsidan .., nej, det är mest buskar av olika slag, en massa örtväxter (där miljoner fjärilar fladdrar omkring sommartid) och havtorn i parti och minut, kanske mest minut. 


Det är ytterst sällan att man ser någon människa där inne .., ja, ibland möter man Johanssons son med sambo som är ute med hunden, annars aldrig. 



Såja. Då har vi passerat flera hästhagar och där är ofta två hästar i varje hage och lite längre fram längs vägen, finns ännu fler hagar. Möter ingen hästtränare som kör häst & sulky, kanske har dom lunch?
Grusvägen är krattad och jag ser spår av hästskor .., kanske har dom varit ute tidigare idag?


Kommer hem till stekt lever som pv gjort i ordning innan han gav sig av på träningsrundan och han har ännu inte kommit hem. 
Steker palsternacka och morötter .., kryddar med flingsalt och basilika och lite svartpeppar .., och hjälp, så gott det blir och så potatis och lingonsylt till detta. 
Jag  ä l s k a r  palsternacka, såväl rostad i ugnen eller stekt i panna (oftast med olja). 
Skippar ofta tomater under vintern, då jag tycker att dom inte smakar just nånting och dessutom är så dyra. 


Ikväll vankas besök på Röda Kvarn i Halmstad. 
Då ska jag se Pedro Almodóvars "Parallella mödrar" och det ser jag fram emot. 
Dom här affischerna fanns på biografen Maxim i Laholm .., älskar typsnittet och den tydliga tidsangivelsen! 
Ja, just det, det var då vi såg filmen "The Father" och innan dess hälsade på hos Egon och Eva-Britt, före detta malåbor och såå rara människor, vilka skapat sig en ny tillvaro i landet Halland. 

Ungefär så.

Inga kommentarer: