måndag 7 februari 2022

Spridda skurar från igår och idag ...


I gårdagens kulturdel i Dagens Nyheter visades exempel på vad man kan finna under ett besök på Liljevalchs vårsalong. Jag längtar! 
Till exempel föll jag pladask för collaget som visas på bild här ovanför, ja, det är kanske inte så konstigt när man tycker om detaljer. 

Följande står att läsa: 
"Utställningens mest spektakulära nummer är Jette Andersens stora installation av diverse småprylar som limmats fast på ett podium. Mängderna av bruksföremål och kuriosa som nycklar, korkskruvar, hästskor, armband, fönsterhakar, dockskor och döda humlor bildar tillsammans ett minnenas landskap". 
(Egentligen har DN skrivit fel namn, hon heter inte Andersson som det egentligen står i texten, utan Andersen - hon är ju danska).
I mitt instagraminlägg om just den här artikeln, skriver bloggvännen Sven Teglund att "Jag känner konstnären till installationen med gamla saker, hon heter ....  och bor i Luleå. Fint konstverk."


Hajade sedan till när jag såg den undre bilden. 
Ja, men det är ju bensinstationen utanför affären och bilden hade tagits av Johan Roselind, kund i samma butik - tillika manusförfattare till tv-serien Vår tid är nu -. 
Om hans bilder kan man läsa följande: 
"Johan Rosenlind anlägger i sin tur ett lätt dystopiskt  pandemilfilter från turistorten Haverdal. De folktomma bilderna av stängda korvkiosker och bensinmackar tycks skildra en framtid där människan lämnat civilisationen vind för våg".
Såväl den övre som den nedre bilden tillhör Liljevalchs. 


Gårdagskvällen fortsatte med ännu fler förlovningsbesök i Turkiet. Ja, men det är ju helt otroligt så annorlunda allt är i jämförelse med .., ja, jag kan bara relatera till när mina barns pappa och jag själv förlovade oss. Såååå mycket enklare det var  .., och jag själv som då, på inga villkors vis, ville göra något väsen av det hela.
Men här på bilden, där kommer brudgummen och ser så glad ut när han tittar på den fint klädda blivande hustrun och skorna har alla förstås tagit av sig. 


En annan vacker brud och någon anhörig från fästmannens släkt som kommer med ..., ja, med vad .., kanske en tårta eller nånting sånt? Måhända är det hennes svärfar?


Oj, nu kanske det är självaste den blivande brudgummen som dyker upp med fin bukett, jo, så är det nog. Av alla korta filmsnuttar jag tittat på, så är det inte många män som ser glada ut (men dom är kanske blyga), men den här mannen med blå slips, han ler i alla fall. 
Jag tror aldrig att jag har sett så många vackra kvinnor, ja, även män!


Nu är vi inte längre i Turkiet, utan i landet Halland. Och här sitter jag i sticketröja och långkalsonger modell "inte-så-tunna" och snart ska vi ta bilen till affären och därefter har jag tankar på ett dopp, vilket pv inte har. 
Han tycker inte om när det blåser. 
Och det blåser r e j ä l t.

Så här såg det ut när jag tog Harry på promenad innan skidskyttet skulle börja. 
Och tänk, att Sara Hector tog guld i storslalom .., såååå bra gjort med tanke på allt strul som föregick åket! 

Nu mot badväskan bakåt marsch, medan String Royal Orchestra spelar "Young at heart" .., den musiken påminner om min ungdom och kanske nånting som önskades i radioprogrammet "Skivor till kaffet" med Bertil Perrolf. 
Någon som minns det programmet?

4 kommentarer:

Babsan sa...

Skivor till kaffet lyssnade jag på med min mamma.Tyckte Perrolf hade så behaglig röst

Elisabet. sa...

Babsan: jag lyssnade nästan så länge som det höll på. Tyckte så mycket om att höra vad dom som önskade skivor berättade om :).

mossfolk sa...

Jag har haft en kollega som var syrian och där kan vi prata om storslaget bröllop! Hon hade haft med en fotograf som filmat hela begivenheten och det var oavbrutet sång och dans och glädje.
Själv blev jag matt bara av att titta ;)
Men förlovningen -brukar det vara fest då också?

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, nu har jag verkligen "varit" på många förlovningsfester må du tro .., och åtminstone är det i mina ögon en riktig fest. Nåt så otroligt med mat och sötsaker dukas upp!