onsdag 13 april 2022

    Återbördade ....

Ja, så är vi då hemma igen och det känns - som alltid - bra! Gårdagen blev väl mer som en väntans dag och vi tillbringade nog två timmar vid Alexanderplatz där jag slog mig ned vid det som sommartid måhända är en fontän, men nu inte alls. Intill mig satt ett sällskap förskolebarn och intog medhavd lunch - mest smörgåsar - och deras ledare var en blonderad dam i 55-årsåldern kanske och det kan jag säga ..., att den kvinnan hade pli på sina adepter.

Och där kom en tiggare - eller tre - och frågade om jag hade jag några mynt och och när den tredje kom tog jag fram en två-euro och gav honom, men det räckte inte, han ville ha mera, han skulle köpa cigaretter. Det påminde mig om när jag under ett anfall av godhet (det var på centralstationen i Malmö) bjöd en ung tiggare på en hamburgare (jag är ju alltid så orolig att man inte ska få mat) och en dricka ville han minsann ha också och när jag gjort honom till viljes, gav han helt sonika hamburgaren till sin hund. Jaha, ja, så hungrig var den mannen. Glorian som jag tyckte mig ha, dråsade genast till marken. Så var det med den godheten. (Å andra sidan ska väl hunden ha mat också).

Här, på Penzlauer Allee var spårvagnsplatsen där vi klev på. Där var noll koll på biljetterna och exet berättade att dom i Berlin träffat en man som sagt att han bott där i mängder med år och inte en enda gång kollades biljetterna! Är detta verkligen möjligt?

Hemresan gick bra. 

Ingen fick erbjudande om att kliva av och få femtusen i ersättning och gratis hotellnatt i Berlin - alltså var allt i sin ordning med bokningen -. Planet vinglade nåt hemskt på startbanan och vi började tro att piloten var onykter .., sååå obehagligt var det! Sen blev det bättre och på väg ut ur planet tackade jag en av männen i cockpiten för att dom påminde oss som satt vid fönstret att ta en titt till höger, där nere syntes Stralsund och även Rostock blev vi tipsade  om .., sånt är himla roligt. 

(Minns när exet och jag flög från New York och piloten sa att vi skulle ta oss en titt på New Jersey, tänk att sånt kan fastna i minnet!)


En gång i världen skickade jag mängder med vykort under resor kors och tvärs. Nu: inte ett enda! Dels är det bökigt att hitta frimärken, men sen är det ju så enkelt med Postens vykort och dyrare blir det inte, så jag får helt enkelt skicka i efterhand. 

För övrigt?

Med oss från Skåne hade vi i morse en treåring och vi sa att kanske han inte vågar .., även om hans mamma och pappa kommer hit på påskbesök i morgon och åker hem fredag. Jodå, det gick hur bra som helst och nu har denne unge man med all sin energi räfsat ute på gräsmattan (antingen har grävlingar eller vildsvin var här!) och det har varit full fart hela tiden. Just nu ute på promenad med pv och Harry, sen skulle det bli hinderbana och sen kanske han blir trött. 

Nu ska jag dra efter andan en stund. 

Ajöken, sa fröken. (Och om jag missat att svara  på någon kommentar, så beror det på att det går aldrig att kommentera från min mobil).

11 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Hur kommer det sig att du inte kan kommentera från mobilen? Märkligt.

Dessutom har du ngt fel på mejlfunktionen där kommentarerna visserligen dyker upp i min brevlåda. Men det går aldrig att se till vilket inlägg kommentaren är kopplad.

WalkaboutSweden sa...

Så spännande med 3-åringen som följer med ensam. Något för oss att se fram emot. ♥
Hoppas att allt gick bra över natten också och att längtan efter föräldrarna inte blev för stor.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, jag fixar i alla fall inte att fixa det och pv är ännu mindre teknisk när det gäller bloggen/mobilen, så det är ett elände.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: det kan du tro att det var roligt och spännande! Och gick hur bra som helst. Det är ett enda surrande och nu hjälper han pv att göra rabarberpaj .., han är som ett litet plåster på husets herre ..., och precis vartenda ord vi säger, upprepas. Underbart trevligt är det!

Bert Bodin sa...

Lätt fixat. Skicka upp telefonen till mig. Mejla dina lösenord, bank-id och kontonummer, så ska jag se vad jag kan göra.

🥴






😉

mossfolk sa...

Det låter som en så trevlig och lagom tripp! Fast bäst av allt låter barnbarnsbesöket. Så härligt att han ville följa med och mysigt för honom att få ha farmor och pv alldeles för sig själv!

mossfolk sa...

Ps. Jag har föresten också haft strul med att kommentera från mobilen. Om jag byter över till webbversion istället går det, men då blir ju allt väldigt smått.

Anonym sa...

Bert Bodin: utan några som helst bekymmer skulle jag nog kunna tänka mig allt det du föreslår, så mycket litar jag på dig …��. Synd att du inte bor närmare! /Elisabet

Anonym sa...

Mossfolk: du förstår vad det betyder!! Och nu, när språklådan verkligen kommit igång! /Elisabet

Anonym sa...

Använder du en Iphone?
Har förstått att mycket fungerar olika på Iphone vs Android. Själv växlar jag till Chrome när sidan/funktionen trilskas i Firefox.
Glad Påsk!
/ Carin

Elisabet. sa...

Carin: ja, en tia. Men jag har Chrome, så jag får väl testa Firefox i stället ,-))