lördag 16 april 2022

    Och så blev det påskafton ....

Bilden: i Berlin vill pv gärna titta på sevärdheter, själv älskar jag boklådor! Och helst vill jag gå in i precis varenda bokhandel, även om jag inte tänker köpa nånting. Här en REA-låda inte långt från där vi hoppade på spårvagnen. Författaren Robotham tycks inte ha varit någon storsäljare. Eller så köpte  bokhandeln in för många exemplar.

Och jag får titta på mobilens display för att se vilket datum det är idag. Aha, sextonde april! Sneglar jag mot köket till,  ser jag - förutom ett fönster som behöver putsas - morgonsol! Härligt! Kanske blir det ett dopp i havet idag? Här finns även planer på att köra in till stan och titta på - och helst hitta - tapeter till köket. Dom som sitter där nu, har funnits i mer än tjugo år, säger pv. Dom är varmt gula och ger ett ombonat intryck, men är alldeles på tok för slitna. 

För övrigt inga planer. 

Sitta ute i solskenet, kanske. Fåglar och ekorrar ska ha sitt. Räfsa upp det någon (vi gissar som sagt var på grävling) rivit upp på delar av gräsmattan .., friherrinnan ska återfå sin lilla, lilla hårtork som jag fick låna med till Berlin (och då uppenbarade sig förstås en dylik i badrummet) .., och jag ska ringa till rara Ingrid i Falun, hon som bad mig berätta om resan till Berlin .., hon som rest så oerhört mycket och läste in sig på allt om resmålen och skrev målande brev och berättade om alla sevärdheter och nu, med några år kvar till hundraårsdagen  - vågar hon inte ge sig av längre -.

"Jag orkar helt enkelt inte ...", förklarar hon.

Bild 3: Från samma bokhandel. 

Vilken underbar bok med mängder med detaljer!

Nu kom pv precis in med Harry efter morgonens runda och jag ska ge fåglarna mat. Min frukost är sedan en timme tillbaka avklarad, det är inte pv:s. Intill mig ligger Sigge.


Och från Australien kommer en bild från sjukhuset där min syster ligger efter trafikolyckan. "Some broken bones", som systersonen skrev om .., är uppenbarligen en bruten arm också, förutom vristen. Ack, att vi bodde närmare! Han skriver att nu väntar rehabilitering någon annanstans, ja, oj så hastigt tillvaron kan förändras och hon som är så aktiv och har varit så rörlig! 
Nåja, hon lever i alla fall!

Over and out! hälsar bloggmadamen, just nu i ett övermåttan soligt Halland.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars! Men stilig är hon, din syster!
/ Biggan i Bromma

Elisabet. sa...

Biggan i Bromma: Ja, vilket elände. Hennes man dog för flera år sedan och att nu fixa detta med långt till affärer etc och ingen bil (och när KAN) hon köra bil igen ...? Synd att det är så långt till Australien.