fredag 15 april 2022

Läser på nätet ....

.... om upplopp i Linköping och Örebro.

Polisbilar som brinner.

Det totala vansinnet tycks ha utbrutit. 

9 kommentarer:

mossfolk sa...

Man kan tappa hoppet om mänskligheten för mindre.
Tänk om alla bara hade stannat hemma och låtit honom stå där med några få anhängare. Ingen media, ingen publicitet.
Det här måste ju ha varit precis det han drömt om. Förstår inte folk att de gör precis det han vill att de ska göra?!
Och hur kan man drista sig till att kasta stenar på poliser och bränna bilar? Det är väl inte poliserna de egentligen är arga på?
Så mycket ilska och så mycket hat…

Elisabet. sa...

mossfolk: nej, jag förstår bara inte hur man tänker! Det är ju som att servera stekta sparvar i munnen till denne Paludan!! Och vad tror bråkstakarna sig vinna på sitt beteende? Jag fattar det inte. Såg även hur brandmän i sina bilar fick stenar kastade på sig. Vilket vansinne! Jag inser att jag är part i målet, men HUR kan någon frivilligt vilja arbeta inom dom här yrkena? Att tänka sig att man kommer till jobbet och får stenar slängda på sig ...?

Bert Bodin sa...

Obegripligt! Farligt! Ledsamt!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: allt på en gång!

Gunnel sa...

Man känner behöv av att skriva om eländet, men mossfolk har ju redan sagt allt. Kan bara säga att jag är enig med alla tidigare kommentatorer.

Pernilla sa...

Varför får han tillstånd, undrar jag.

Bloggblad sa...

Skäggetorp i Linköping var en ny och fin liten stadsdel när jag flyttade in där med mina föräldrar 1967. Bara några få gårdar var byggda, HSB, och det var så lugnt och trevligt. Sen växte det... men då hade föräldrarna flyttat till landet och jag till en studentkorridor.

Dottern bodde där när hon var nygift och när de fick barn. Då var det inte så lugnt och fint - men lätt att få lägenhet. Efter ett år flyttade de... och det var jag glad för.

I tisdags, dagen före upploppet körde jag in där för att tanka när jag hade flätat korg hela dagen, då var det lugnt och stillsamt.

Det känns jobbigt i hjärtat när det händer sånt på ett ställe som en gång varit "hemma".

Bloggblad sa...

Jag undrar också hur man ens kan få tillstånd att bränna koranen??? Är tillståndsgivarna blåögda?

Elisabet. sa...

Bloggblad: det är ju rent ofattbart att det kan uppbådas sådant hat. Sen undrar jag ju om det är enbart koranbränningen man blir så arg på, säkert passar många på att få utlopp för sin inneboende ilska. Tänk, att man aldrig ser flickor/kvinnor som bär sig åt så här. I alla fall ser inte jag dem.

På din sista kommentar: vore det helt olagligt att helt sonika skicka hem den här uppviglaren?