måndag 30 maj 2022

På altanen i Haverdal och Flora Filippa och hennes syskon.


Söndagkväll blir det middag på Tångvägen i Haverdal. Den här gången bjuds vi på vansinnigt god lasagne innehållande spenat och kallrökt lax (samt någon citronsås) och till detta den sallad som den halvlånges mor Nanny lärde sin svärdotter att tillaga (och som jag älskar!) och eftersom det nu är Mors Dag, så höjer vi glasen och skålar till Nannys ära.

Det är den där salladen.  

Det är Evas man som sköter inköpen av vin och den här gången blir det detta (bilden) som visar sig vara så lättdrucket och gott. Till dessert stora, halländska jordgubbar med glass. Mums!
På bordet en liten vas med liljekonvaljer.

Vad pratar vi om?
Jo, bland annat om egenheter.  
Jag berättar om detta att jag så ofta pratar med mig själv, mest när jag kör bil. Då blir det mer som en intervju där jag (som ju då är någon annan) frågar hur jag trivs med tillvaron .., med jobbet (då det begav sig) eller som pensionär och så svarar jag och får flera frågor. 

Det har inte att göra med att jag drömmer om att BLI intervjuad och nån slags kändisdröm, det är mer .., ja, det är svårt att förklara. 
Ju mer jag berättar om det här, desto mer tänker jag att det är ju perfekt .., det är som att sitta hos en psykolog och förklara hur man ser på sin tillvaro. 

Den här "egenheten" har jag umgåtts med sedan säkert sextio år tillbaka, men då pratade jag mer med mig själv på grund av min livliga fantasi. Då kunde det handla om att jag vunnit OS-guld i skidåkning och blivit intervjuad  av Radiosporten eller att jag visade gamle kungen - Gustav den VI:e Adolf - hur fint det var i Malå. Ja, ja vet .., det låter helt rubbat, men tänk, vilket rikt liv man har fått på det viset ,-)!

Dessutom tror jag inte alls att jag är ensam om det här, men  kanske inte alla vittnar om det, om inte annat av rädsla för att bli betraktade som mer eller mindre tokiga. Den risken tar jag och vem är nu inte "mer eller mindre halvgalen"?


Vad surras det mera om?

Jo, om detta att pv i veckan ska vara värd i Skallkrokens hamn - varje eftermiddag mellan fem och sju - och vi pratar om husköpet och renoveringen i Skåne .., om detta att minstingen - på kort tid - utökat sitt ordförråd nåt så otroligt .., och diabetes och högt blodtryck hinner vi också med och den halvlånge hämtar såväl blodtrycksmanschett som glukosmätare och då - vips - befinner man sig nästan som på vårdcentralen. 
Allt visar sig vara bra.


Något helt annat?
På Malåsidan upptäckte jag idag ett fotografi av en familj vars barn hade två namn vardera och alla började på bokstaven F. 

Det var Frans Fredrik, Freja Fredrika, Ferdinand Ferner, Fritiof Fabian, Flora Filippa, Frida Filipina, Fritz Frigge och Fromhold Felix. Pappan till barnen hette Fredrik och gick under benämningen "Brännbergskungen" och hans hustru hette Anna Fredrika. 
Många F i den familjen.

Det var väl allt för den här gången.  
Ajöken, sa fröken.

9 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Skulle aaaaldrig våga erkänna, men jag har samma egenheter som du.

Dessutom är jag bra på att ljuga.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: och jag som trodde att herrn var fullkomlig!

Gunnel sa...

Dina egenheter är fullkomligt sunda, Vem har inte varit duktigast, hittat de rätta svaren och varit guldmedaljör i OS. Helt normalt, alltså!

Åse Walett Sjöholm sa...

nyfiken är jag.... så vilken sallad ääär det. :)

Elisabet. sa...

Gunnel: låter trösterikt!Trevligt att ha ännu en guldmedaljör här bland er som kommenterar! Kram på dig!

Elisabet. sa...

Åse Walett Sjöholm: jag har fått receptet av henne, men hittar det inte just nu. Hon har bland annat kokta ägg i små bitar i. Lovar att lägga ut det så snart jag får fatt i Eva.

Åse Walett Sjöholm sa...

tack så mycket

Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...

Du är absolut inte ensam om detta, när man pratar med sog själv får man alltid intelligenta svar😂

Elisabet. sa...

Irene Lundmark Alm: Så skönt, nu är vi redan ett par stycken!