onsdag 1 juni 2022

   Tur och retur ....

Idag en snabbvisit till Varberg, fem, sex mil norrut. Jag undrar om det finns någon ort i Sverige som känns så avlång, i alla fall när man kommer söderifrån. Och ganska trånga gator är det och enkelriktat och krångligt att hitta parkering (men nu fanns en ledig laddstolpe alldeles vid torget!), men ändå .., såååå vacker stad! 

Bilden: utsikt från verandan på Vindön. Som paradiset var det. Stugan sååå spartansk, men det spelade ingen roll. 

Egentligen var anledningen till Varberg-besöket att jag ville köpa plantor av olika slag. Ååå, jag minns ju hur frodiga dom var som inhandlades för ett par år sedan och fick följa med till Vindön i Bohuslän och under loppet av fem dagar växte dom nåt så otroligt, där dom stod på verandraräcket.

På väg hem stannade vi till vid Bertilssons Bageri som ligger längs Södra Vägen.  Det visade sig vara litet och pyttigt och så annorlunda ., påminde lite om hur det var i Berlin. På väggen hängde en liten baddräkt och ett par badbyxor och utanför bageriet kunde man slå sig ned och ta en kopp kaffe eller vad där nu bjöds på? Det var fint.  (Jag köpte ett bröd som hette Rödskär - jättegott -!) Trevlig ung kille stod i kassan och berättade att det var hans bror som var bagare.

(Läste nu att Rödskär är en ö utanför Varberg).

Sade till pv att nä .., nu får vi ta en övernattning i Varberg och ta det lugnt och se oss omkring mera noggrant. Kanske detta  (Flodhästens ....) kan vara något? (Husdjur accepteras).

På andra sidan vägen fanns ett träd med mängder av små holkar till bin, ja, även till fåglar. Och intill .., den här grönplätten där det tydligen fick växa lite vildvuxet och såå fint! Det är väl med tanke på våra insekter. Heja Varberg!

Så här kunde det se ut. 

Kom hem .., planterade luktäreteplantor och i morgon ska jag ta mig an några salladssorter. 

Så har jag badat i havet (i Skallkroken) och det var inget annat än ljuvligt och om ni bara visste vilken lättnad det var! Äntligen. Har även svängt förbi friherrinnan med plantor (hon beställde) och pratade lite med hennes moster Ingrid och maken Sven-Arne - båda så himla trevliga -. 

Inget mejl från min syster i Australien idag. Hoppas att allt går bra.

Inga kommentarer: