lördag 23 juli 2022

Dagens fönster ....



Ännu fler bilder från systerlandet i öster; från Österbotten, alltså. 

Så här skriver ellem :

Här bodde Jokkas Hilma förr. De nya ägarna har rustat upp huset ordentligt. Här går man förbi när man ska till havet och bada."

Tack!! säger jag och funderar lite över dessa människor .., Jokka och Hilma. Hur såg deras tillvaro ut?ellem skriver att Hilma var gammal redan när ellems mamma var barn, så vi får bara gissa. Och vilka frodiga ormbunkar och vilket vackert hus!

Ps. I en kommentar skriver ellem så här: En gång för länge sen när jag var på Coop, var det två karlar som demonstrerade charkvaror från Oravais. Det ligger nära ”vår” by, så jag började prata med dem förstås, för jag tycker så mycket om dialekten. Det visade sig då att den ene av dem var pappa till kvinnan som köpt Jokkas Hilmas hus! Ds. 

1 kommentar:

Anonym sa...

En gång för länge sen när jag var på Coop, var det två karlar som demonstrerade charkvaror från Oravais. Det ligger nära ”vår” by, så jag började prata med dem förstås, för jag tycker så mycket om dialekten. Det visade sig då att den ene av dem var pappa till kvinnan som köpt Jokkas Hilmas hus! ellem