söndag 17 juli 2022

 Nån slags resumé ... över en söndag i juli.


En skön söndag. Vaknade tidigt. Lyssnade till någon Sommarpratare som jag somnade ifrån och sedan tog Hans Rosenfeldt vid - jag tyckte väl att jag kände igen mycket av pratet -. Det måste ju vara ett flera år gammalt program.

Så frukost tillsammans i vardagsrummet. Ischias-känning. Kunde knappt röra mig, men ormsalva och massage från husets herre gjorde susen. 

Lunch på golfkrogen i Haverdal. Slottsstek och en salladsbuffé med allt möjligt gott .., picklade rotfrukter, linser, rostad majs .., det var vanvettigt gott och fräscht! Det är bara ibland det är ett sånt utbud och kvinnan som står för det hela, driver tydligen matservering på någon skola här i Halmstad. Lyckliga elever!

Efteråt ett besök på biblioteket i Harplinge (tre böcker fick följa med hem), en sväng på affären  hanns med och sist av allt ett dopp i havet. Svalt och skönt. 

Fin tysk båt låg i hamnen och en rejält stor dansk segelbåt hade valt att ligga längs med kajen.

Så hemåt. 

Hängde tvätt .., vilade i solstolen .., fick underbara fönsterbilder vilka lades in i förväg .., pv tog en löprunda och blev lycklig efteråt - av bara farten bakade han bröd och gifflar -. 

Nu fotboll och Sverige leder med 4-0. 

Inte illa. 

(Och nu är datorn så här knäpp och gör lite som den vill med placeringen av bilderna). 

1 kommentar:

Bert Bodin sa...

Skyll på datorn du. 😉