lördag 23 juli 2022

Lördag ....


Men jag hade söndag när jag vaknade. 
Pv föreslog att vi skulle åka och simma även idag - han var ju så förfärligt slut på senast, rent så att jag blev orolig - så det gjorde vi. ¨
En fördel är ju att man - innan man ger sig iväg - kollar öppettiderna, men nu var vi ju så taggade, så det tänkte vi inte på. 

"Å, vi har hela bassängen för oss själva!" sa pv när vi närmade oss bänkarna där vi skulle lämna vår väska. 

Då upptäckte jag en man som tydligen var i färd med att dammsuga bassängen och då först .., googlade jag upp Brottet Simstadion och insåg misstaget. 

Nu var det dessutom stängt hela dagen, då det på grönområdet intill skulle vara konsert med Thomas Ledin senare ikväll. 


Där var scenarbetare igång och en jättestor lastbil stod en bit därifrån - med motorn påslagen - och väntade väl på sin tur. Hjälp, vilket arbete att sätta upp en hel scen med allt vad det innebär!

Pv berättade att vid fint väder (läs: lugna vindar) brukar många sitta i sina båtar och kan då - helt gratis - lyssna till den som uppträder. Det är bara en liten slänt ner till havet från där jag stod och inte alls långt till själva konsertområdet. Hundrafemtio meter kanske?

På andra sidan syns hamnen i Halmstad. 
Det var ju där vi låg med båten i början av veckan. 


Det är verkligen så gräsligt äckligt med fimpar och det kan jag ju säga, då jag själv kämpade för att röka i ett års tid, det var just efter skilsmässan. Ja, kämpade och kämpade, men jag tyckte verkligen att det var avstressande. 


Lite finare då med björkarna en bit ifrån papperskorgen. 
Björkar som får mig att tänka på konstnären Oskar Bergmans målningar. 

Svängde förbi Lidl för att köpa färskt frukostbröd - när vi nu ändå hade vägen förbi - men fy, vilket enbarmligt trist utbud av nygräddat bröd! Och enorma kundkorgar som man ska dra efter sig, hjälp, vad jag längtade efter en vanlig korg som man kan hänga på armen! Bra var däremot att jordgubbar säljs per kilo! Då blir det rättvist och kunder som roffar åt sig och fyller sin egen bytta mer än vad som ryms - och det händer OFTA - eller står och plockar ut dom bästa .., får då betala för sin girighet.
Trevlig ung man i kassan. Artig. 


I ren besvikelse över det trista utbudet av bröd, tittade jag in på Feldts bageri och köpte det som visade sig vara gudomligt gott - men dyrt -. 

"Ja, ja .. men det är ju i alla fall lördag ...", sa pv tröstande. 

För övrigt är vi nästan klara med lördagskrysset i DN. 
Återstår två ord i det översta högra hörnet.
Nej, nu är det bara ett.
"Kråka på dam ....", fyra bokstäver. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hatt? Ordet, alltså.

Anonym sa...

Annannan är det som kommenterar! Vilken härlig bassäng! Är det till och med havsvatten, tro?

Kristina sa...

Eller huva? Som barn hade jag en stickad yllemössa som knöts med band under hakan. Den kallade min mamma " kråka", vilket jag tyckte var ett så fult namn, att jag knappt ville använda mössan.

Bloggblad sa...

Jag ser att mina förslag redan finns ...

Anonym sa...

Elisabet skriver: annannan, Kristina och Babsan: vi hade dom tre sista …. - att -, men kunde inte fatta att kråka kunde vara hatt. Tack för hjälpen! Och annannan igen: det LÄR ha varit havsvatten tidigare, men nu är det tydligen färskvatten.

Anonym sa...

Men tack ändå! /Elisabet