tisdag 19 juli 2022

Tisdagkväll i Halmstad …

Idag föreslog pv att vi skulle ta en tur med båten, kanske ta ett dopp i havet från densamma, ja, några timmar bara. Då föreslog jag att vi väl kunde ta sikte på antingen Glommen - norrut- eller Grötvik, alternativt Halmstad (då blir det söderut). 

Tjopp bara, hade vi beslutat oss för det senare .., packade raskt ihop vad vi trodde oss behöva och gav oss iväg! 

Det var ovanligt lite vind idag och det hela tog  t i d. 

Vi passerade Tylösand med sina låååånga, vita stränder (packade med människor!) .., Tylön med sin fyr och före detta fyrvaktarbostad …, så blev det klipphällar och här och där låg någon naturist och solade och sist av allt seglade vi in i Halmstads hamn där Nissan mynnar i havet.

Man kan gå ännu längre in, ligga nära Slottet, alltså mitt i stan, men vi valde den här hamnen. Här finns stora silos och Stena Linefärjan som går till Grenå på Jylland kom och gick och intill hamnen finns ställplatser för husbilar och det vimlar av dem! 

Den gröna färgen längs bryggan signalerar att detta är gästplatser. Sååå fin grön färg! 

Utanför husbilarna sitter ofta herr och fru i var sin solstol och där finns campingbord och många har somnat i solen och norrmännen skrattar högt och tycks uppspelta. Det står nästan alltid vinglas på borden och var och varannan verkar ha hund. 

Senare idag tog vi ett dopp i det evighetsgrunda och inte alls salta havet - det som var brungult (märks att Nissan tar med sig humus) och påminde om en sjö eller tjärn några mil från Malå - det var där vi skulle avlägga magisterproven i simskolan, vi skulle hoppa från fem meter och jag skippade märket (vågade helt enkelt inte), vägrade att hoppa och fick ros i land. Lite pinsamt var det allt. 

Det var då det.

Efter havsbadet tog jag en dusch. Det var spartanskt, men helt okej. Det känns konstigt att befinna sig så nära Stensjö och ändå är det så …, annorlunda. Hamnvärden kom och sa att ordinarie avgift är 200:-, men det är en överenskommelse att Skallkroken, Grötvik och Halmstads två hamnar bara tar 50 kronor av gäster från dessa fyra hamnar. Aha .., synd att vi inte visste det innan vi betalade i automaten.

Nåja, nu vet vi. 

Nu är klockan tio och det är tämligen tyst här omkring.



Pv ligger i förpiken och jag och Harry i akterruffen. Här är så mysigt! Men …, här är MYGG!! 

Godnatt!

Inga kommentarer: