onsdag 27 juli 2022

Dom var från Köln ...

Vid femtiden bestämmer vi oss för att köra till Skallkroken. Jag längtar efter ett dopp och pv tänker pyssla med hyllorna som han byggt; att få dem på plats i båten. 
Harry får förstås följa med. 

Längst ute på bryggan varifrån jag går i, sitter en familj som visar sig komma från Tyskland. Hur gamla kan dom vara? Trettiofem, kanske? Två barn finns med .., Jemma som är åtta år och hennes lillebror Robin som är ett och ett halvt. 

Nu är dom här på semester (andra gången i Sverige för mannen, men det är tjugo år sedan sist) och har hyrt stuga i Haverdal hos en äldre dam. Flickan - Jemma - ägnar sig med djupaste allvar åt krabbfiske. Sex krabbor allt som allt har hon fångat och sedan släppt tillbaka i havet. 
Hon tycker så mycket om Harry och klappar honom och då börjar lillebror gråta och vill också träffa hunden, så jag lockar Harry att komma fram (sååå spännande tycker han inte att det är), men den lille pojken blir nöjd. 

Vi pratar lite om Köln. Såväl kvinnan som mannen arbetar på stadens universitet och bor inne i centrum, men lugnt till. Å, så dom tycker om Sverige! Så lugnt här är! I går kom dom från Bohuslän .., hade besökt Styrsö och var lyriska .., nu blir det Halland ett par dagar. 

Så tackar dom för sig .., det ska lagas middag i den hyrda stugan och vi säger hejdå och trevligt att träffas och jag tänker, som alltid, att det är dessa möten människor emellan, som sätter sådan färg på tillvaron. 

Sist av allt ett dopp i ett grumligt hav (det har blåst REJÄLT idag) och fyra timmar senare är mitt hår ännu vått. 


2 kommentarer:

Tony sa...

Gillar att läsa om alla dessa små möten du gör.

Anonym sa...

Tony: ❤️ / Elisabet