måndag 25 juli 2022

Ny vecka, ny giv ....

Snart är juli tillända och vid midnatt trillade pensionen in på kontot. Upptäckte att jag inte hade betalat hundförsäkringen - den som ökat så i pris - och skyndade mig att få det avklarat. Upptäckte en stund senare att den inte ska vara betald förrän den artonde  a u g u s t i! 

Ja, ja. Då är det gjort i alla fall. 

Så pratade jag med den förstfödda som börjat arbeta efter flera veckors ledighet. Mycket att göra på jobbet .., läkare under utbildning vilka under sommaren praktiserar/jobbar som undersköterskor och man tänker kanske att det är ju lätt som en plätt, men så behöver det inte vara. Nu var hon ute på sedvanlig morgonrunda med hundarna och skulle sedan sova, inför kvällens/nattens pass. 


För sex år sedan i juli besökte vi Cornwall i England. I ett inlägg från när vi kom hem, skriver jag om vad man minns  m e s t  från resan. Det handlade om människor vi mött .., alla dom som så generöst skickade en grattishälsning till sonen som då fyllde trettio, men även om den lilla sländan som låg på en cementmur längs havet i Seaton. 


Bild: Stranden i Seaton. 

Jag upptäckte den när vi var på väg ner till stranden .., den låg på en cementmur och tycktes död, men var de inte. Inte riktigt. En bra stund stod jag och höll sländan i min hand.

På tillbakavägen från stranden (där det vimlade av hundar som sprang och lekte med varandra i vattenbrynet) tittade jag till den lilla sländan. Jo, den var ännu vid liv, men inte mycket mer än så. 

Idag, sex år senare, kom jag att tänka på den. 

För övrigt?
Det regnar ute och pv har kört till Varberg för att hämta ett par rullskidor, inhandlade på Marketplace, detta fantastiska ställe där man kan hitta precis allting och dessutom  b i l l i gt. 
Vilken genialisk form av återbruk!

Själv har jag tagit mig an Lucia Berlins novellsamling "Handbok för städerskor" - femhundra sidor - ja, man får ta dem pö om pö. Har precis upplevt hur hon drar ut sin morfar tandläkarens alla tänder. 

Tycker om det jag hittills har läst.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Här trillade försäkringsbrevet för gammelkatten in häromdagen. Ännu en höjning förstås och jag funderade krasst på om man verkligen ska ha en så gammal katt försäkrad…

Elisabet. sa...

mossfolk: nej, det är ju just det .., jag tänker likadant.