söndag 24 juli 2022

Vi åker söderut ....


Närmare bestämt till Laholm för att lyssna till ortens dragspelsklubb som skulle ha konsert, men om detta har jag skrivit redan på FB och även på instagram, så det hoppar jag över. Kan i alla fall säga att jag tycker att det är så himla fint i Laholm - för övrigt Hallands äldsta stad som fick stadsprivilegier redan på 1200-talet och även är landskapets minsta stad -, ja, numera går den under benämningen tätort. 

Vi ringde och frågade om Sonja ville göra oss sällskap. Hon är som alltid nödbedd, men efter en stund tackade hon i alla fall "ja". Såååå trevligt det blev!


Något helt annat. 
Läste i morse DN och som vanligt minnesorden över människor vilka inte längre är i livet. Ett av dem handlade om Katja Zan och allt eftersom jag läste .., framträdde bilden av en människa som verkligen satt avtryck efter sin tid på jorden. Kanske kan den som läser här inte se vad där står, men jag chansar.
Nej, det syns inte. 

Annat.
Igår gjorde jag ett stavningstest - det stod att det handlade om vårt lands mest svårstavade ord - Det hela var på tid och jag höll på att bli komplett galen för hur många gånger jag än gjorde testet, fick jag fel på samma ord; det var två stycken och ett av dem var "terrass". 

Nej, jag fick inte ihop det att det skulle vara två r idet ordet. 
Det andra ordet kommer jag inte ihåg vad det var och pv skrattade till slut när jag blev så ARG på mig själv och det tog säkert tio försök innan jag fick alla rätt! Det andra ordet - nu kom pv på det - var abonnemang - och det är ju inte svårt att stava, men jag blev helt knäpp och skulle prompt stava det med två b; abbonemang.

(Kom ihåg när jag gick i lågstadiet och stavade honom med n på slutet. Etthundrafemtio gånger fick jag stå framme vid svarta tavlan och skriva honom, innan det blev rätt. Kanske någon slags partiell ordblindhet ...?)

Om jag minns rätt hittade jag testet på Facebook och alla som hade kommenterat hade förstås full pott. Det var ju rent knäckande. 

Efteråt gjorde jag klocktestet för att se om jag blivit helt dement, men det gick bra. 
Tur det. 
(För övrigt tycker jag att ordet noggrann är ännu klurigare).

3 kommentarer:

bettan sa...

Så fin minnesruna.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Elisabet. sa...

Bettan: ja, så ömsint och fint skrivet!