onsdag 27 juli 2022

Förberedelser ....


En bra morgon. En bra förmiddag också. Det blir det vanliga förstås. En går ut med Harry, medan en annan ordnar med frukosten. Nyhetsmorgon på tv. Växlar lite mellan svt och fyran. Johan Ripås (svt) är hemma från Sydafrika och vikarierar i studion tillsammans med Åsa Avdic. Ett bra team, tycker jag.  Har i sommar upptäckt "nya" meteorologer och beundrar hur dom hanterar det hela när det strular. Att vara ny på jobbet i en butik är ju en sak, men inför miljoner tittare - hu, så hemskt -!

Fortsätter läsandet av Lucia Berlins novellsamling. 
Jag inte bara tycker om den .., jag älskar den. 

Pv skriver inköpslista eller kanske mera "att-göra-lista". Det blir många rader det. 
Det är skruvar och lim och en gardinstång och fotografering och posta ett litet förbetalt paket och återvinningen bakom Hemköp och hämta Edvin från förskolan.
Jag säger att jag tar harry på mitt-på-dagen-runda. 
"Men din fot ..?" säger pv. 
Ja, det får gå. 
Det är ju nästan otroligt att man kan få så vanvettigt ont på ovansidan av en fot (och inuti), utan att man vet vad som hänt! 
Är det den allmänna krackeleringen?


Ute strålar solen. 
Ser två skator som hoppar omkring i eken. 
Och häromdagen - vad vi tror - var en spillkråka som spatserade på gräsmattan. 
Det var första gången. 

Gatstenarna på bilden ..? 
Jo, dom finns i Rostock i Tyskland. 
Det var i slutit av juli 2017 som vi var där. 


Vi bodde i Bad Doberan i ett gulmålat hotell - byggt i trä - och en av kvällarna var det bröllopsfest i restaurangen intill. Det var mycket skratt och glam. Man blev glad.

7 kommentarer:

Carin sa...

Visst blir man arg / orolig när en kroppsdel säger ifrån att något är fel? Fötter är så viktiga att vara rädd om och sköta väl.
Dina symptom är samma som i min fot - ont ovanpå och inuti! Mina fötter trivs bäst barfota eller i trätofflor!

annannan sa...

Jag hade också en fot som krånglade i vintras och i flera månader. Jag vet inte var det kom ifrån. Första gången jag kände av det gjorde det ont inuti när jag gick. Sedan var det ont ovanpå, på högsta delen av fotryggen (heter det så? det som motsvarar handryggen), och av och till var det som en inflammation där med svullnad osv. Av och till gick det ner. Nu när du skriver om din fot kommer jag på att jag inte har känt ett skvatt av det här på i alla fall en månad, kanske mer. Förhoppningsvis har det helt gått över.

Babsan sa...

Har du använt andra skor?Det är jag känslig för …Har du fått svar på varför du får blåmärken?

Elisabet. sa...

Carin och annannan: jag begriper det bara inte! Hos mig är det ont från lilltån på vänster fot och fram till "långtån", men mest längst till vänster och halva ovansidan. Det är när jag böjer foten framåt som det gör så ont, så det blir så jag haltar.
Lite missfärgad är ovansidan, vilket väl tyder på att nånting hänt. Men vad ...?

Elisabet. sa...

Babsan: nej, han sa att vissa människor hade det på det viset när dom åt blodförtunnande. Nu ska jag kontakta medicinmottagningen då alla mina mediciner som jag fick för ett år sedan, snart går ut, så får jag förhoppningsvis prata med min läkare.

Babsan sa...

Äter du blodförtunnande medicin tar de väl Pk prov på dig regelbundet?

Elisabet. sa...

Babsan: nej, inte alls! Alltså bara prov efter första månaden.