tisdag 20 december 2022

På flygplatsen ....

Det finns många saker jag uppskattar när det gäller att vara pensionär och en av dem, det är alla fantastiska tv-program som man har tillgång till. 

Idag har jag till exempel tittat på kanal 12 och den brittiska dokumentären "Heathrow", där man får följa arbetet på den här enorma flygplatsen utanför London. Det är inte klokt så intressant det är och jag är så fylld av beundran för flygplatspersonalen .., att dom klarar av all stress. 

I dagens avsnitt kunde vi följa kvinnor vilka arbetade med att checka in allt bagage och det var inga nådiga mängder! Här rörde det sig om passagerare vilka skulle till Dakka i Bangladesh och inte nog med att det var halva släkter som skulle resa tillsammans, det var jättelika mängder med bagage och alldeles för mycket vikt och somliga blev på dåligt humör när dom fick välja mellan att packa om väskorna och bättre fördela vikten - alternativt betala för överskjutande kilon -. 

Innan jag tackade för mig på affären, närde jag ju en dröm om att få se hur andra människor har det på just sin arbetsplats och det här blir ju nästan som ett studiebesök. Så tacksam jag är att syn och hörsel finns kvar och därmed möjligheten att följa såna här program.

Men nu har jag studerat tillräckligt för idag och ska ta mig an sillen som ska läggas in  .., jag ska dammsuga, torka halltrappan, plocka in enris .., och slänga ett överkast i maskinen.

2 kommentarer:

Babsan sa...

Å tänk jag tittar mindre på TV nu nör jag slutat jobba .Tittar aldrig på dagen och streamar det mesta som vi valt ut.Ser sällan morgon TV men är förtjust i Efter fem

Elisabet. sa...

Babsan: jag tittar på Morgon-tv, men bara ett tag, för det blir ju repriser och matlagning vill jag helst slippa titta på. Men så kommer ju ibland Ambulansen på f.m och då blir jag kvar. Och idag än värre: Heathrow! (eller bättre).

Streamar enbart sport eller någon enstaka film.
Men vilken lycka att få leva när tv:n finns.