onsdag 21 december 2022

Pö om pö ....


Det är väl ungefär så jag tänker .., att jag tar det lite pö om pö. 

Alltså har jag idag slagit in julklappar till minstingarna i våra familjer och till julklappsspelet i Skåne och kanske ytterligare någon. Så skönt att ha det klart. 

Och jag har ringt några samtal - ett till Malå till Nils-Erik som på Facebook skrev att han kommer att sitta ensam hela julen - det är ju hemskt! 

Och så till den rara kunden från affären i Ystad, hon som på julkortet berättade att hon blivit änka för en tid sedan ..., och ett samtal till hon som i november 1971 höll mig i handen när jag - omåttligt nervös - ringde för att få besked om huruvida jag var gravid eller inte. Den kvällen låg hon en stund i min säng och så bad hon en bön om att det gick en ängel kring vårt hus och bar på två förgyllda ljus. Jag glömmer det aldrig. Dagen därpå gick jag till det som då hette Tempo och köpte bruna babykläder i den minsta storleken. 


Men nu är det många år senare.

Mycket återstår på programmet. När pv kommer hem ska vi- lite senare - köra in till stan för det allra, allra sista. 

Och ikväll tänker jag göra Janssons och lite julgodis. 

Igårkväll tittade vi på det andra avsnittet som handlar om Ingemar Stenmark och hans karriär i slalombackarna. 

(Tre avsnitt, alla i tv4).

Vilken otroligt sympatisk människa han verkar vara! 

Och så finurligt av producenten till programmet att ta med hans gamla vänner bland konkurrenterna och likaså tränare och andra ., då blev det nog åtskilligt enklare för denne inte alltför talföre västerbottning att komma till sin rätt. Detta att känna sig trygg. Att allt inte enbart handlade om honom. Ska bli intressant att se det allra sista programmet.

Tittade även på Året med kungafamiljen. Ja, har vi nu ett kungahus, kan vi väl knappast ha fått bättre representanter på den posten. Skilsmässoryktena angående Victoria och Daniel togs upp, men utan kommentarer från dem det gällde och det var väl lika bra det. Kanske har det vänts blad även där.

I morgon lär det bli ont om tid, så jag säger redan nu:  T A C K - från hjärtat tack - för alla hjärtevärmande julhälsningar som kommit dråsande i postlådan, men även hälsningar via sociala medier! Allt lika välkommet! En riktigt God Jul önskar jag er också .., ni som mellan varven öppnar dörren till bloggen och tittar in lite nu och då! Så mycket glädje ni sprider! (Bilden här ovanför visar parkeringen innan havet .., idag, alltså.)

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

God Jul till herrskapet.

Här blir det lugnt. Bara vi två, hemma i stan.
Det mesta är förberett, men klapparna inte inslagna ännu. Det är ju bara onsdag. ;-)

Bloggblad sa...

Missade du Stenkullen som gick efter Kungafamiljen? Det måste du se på SVT-play. Det kommer du att gilla. Sååå många gånger som jag åkt förbi där på E4:an och undrat. Efter ett stort reportage i lokaltidningen för ett par år sen fick jag veta lite. Så intressant och rörande,

Som vanligt gör jag vågen = jag är så imponerad av allt du hinner och orkar på en dag!

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, det missade vi, men det går säkert på play, då ska vi titta. Vi har ju passerat det var gång vi åker till Sthlm och har ofta undrat om det är igång. Tack för tipset!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: det önskar jag er också!

Gunnel sa...

En riktigt GOD JUL till er också! Hoppas att ni får en halkfri jul.

Anonym sa...

Gunnel: ett sent tack! Hopoas att ni har haft det bra. /Elisabet