måndag 19 december 2022

Spridda skurar från en måndag i december ...


När jag handlat på Hemköp idag, upptäcker jag att pv har ringt. Jo, han berättar att han bitit av en tand i överkäken och står nu och väntar på bussen in till Halmstad, till Folktandvården på Nyhem. 

Jag säger att jag kan hämta upp honom, så kan vi ta en sväng förbi Clas Olsson efteråt och så blir det. 

Det här är övervåningen på vårdcentralen. Här finns även röntgenavdelning och diverse annat, och bakom ryggen där jag står, ligger tandvårdens lokaler.

En gång tidigare har jag varit där .., det var när vi för kanske fem år sedan drabbades av influensa och var sjukskrivna i veckor.

Hela tiden kommer och går människor och många kommer från andra länder och även om barnen som ropas upp är i tio, elvaårsåldern, följer föräldern med in i undersökningsrummet. Det kanske är det vanliga numera? Nästan ingen i väntrummet - förutom pv - har hängt av sig ytterkläderna. Själv sitter jag och läser en Svensk Damtidning från i höstas och intill mig ligger pv:s tjocka vinterjacka. Ett högt skåp med olika låsbara fack står i ena hörnet av lokalen .., så praktiskt, där kan man låsa in plånböcker och annat man är rädd om. Smart. 

Väntrummet är stort. Alla sitter långt från varandra.



Utsikten från det första våningsplanet. 

Runt den lilla gräsplätten i mitten av bilden, fanns idag rena skridskobanan. 



Hemåt igen. 

Nej, det visade sig vara rent omöjligt att köra upp på backen hos oss .., bilen bara glider. 

Pv hämtar en spade och hackar sönder isen .., slängde därefter ut sand på vägen och efter knapp en timmes kämpande, kunde han köra upp. 




Så här ser gräsmattan ut. 


Och här har hackandet tagit sin början.

Klockan är nu kring  21:30 och medan jag skriver detta, slängs ett öga på Aktuellt. 

Det handlar om Putins besök i Belarus. 

Amen.


4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Men alltså ....

Pv måste vara mästare i "Råka-ut-för-något".

😳

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det händer en hel del i den här familjen ,-).

Gunnel sa...

Rena rama isgatan. Var rädda om era armar och ben!

Elisabet. sa...

Gunnel: jag ställde en fråga på instagram, där Hallands sjukhus har ett konto, hur stor ökningen var på akuten igår. Fick svar att det var full fart på akut och ortopedmottagningen och det kan jag förstå. Och inga bussar gick ju! Undrar hur det gick för alla äldre som kanske tagit bussen in till centrum för att handla .., hur tog dom sig hem? Alla kanske inte har råd med taxi?