söndag 12 mars 2023

Återbördade .... 



Jo, så är vi åter på hemmaplan, efter två intensiva dagar i landet Skåne. Såååå trevligt alltsammans! 

Kom ner fredag och bjöds på lunch och där var även Tommy, Karin och Lykke (hunden) och jag tänkte på vilken lycka det måtte vara för småttingar att känna sig såå älskade av så många! 

Lördag trädde vi i tjänst vid tiotiden och det kan jag säga .., att när sonen kom hem vid tre och Maja vid fyra, då var vi tämligen slut på som artister. 


Hur många gånger som helst bytte vi "body", dessa så finurliga klädesplagg där man knäpper dem i grenen, men hjälp, så bökigt när den som är sju månader ideligen kräks upp välling eller annat och hela rubbet ska tas av! 

Och när bytte jag en bajsblöja senast?  Det måtte i alla fall vara flera år sedan! Nåväl, det gick bra. 

Den som nu är minsting  är en bestämd liten herre som inte låter sig krusas .., nej, han tittade med ytterst allvarsam min på oss nykomlingar och allra mest på Harry, men vänta bara., efter en heldag tillsammans var det andra bullar, då var vi riktiga vänner.  

Vi sov i Elliots rum, i hans våningssäng. Där uppe - i ensamt majestät - tronade pv .., medan jag delade den bredare underslafen med Elliot och Harry.

Annat trivsamt? Jo, att jag delgetts en HEMLIGHET, en hemlighet som var så hemlig så jag egentligen inte vet riktigt vad den handlade om, men jag lovade dyrt och heligt att inte avslöja den. 

"Bara du och jag farmor ...", sa gosse som snart fyller fyra år.

För övrigt bjöd Skåne på gröna gräsmattor, strålande solsken, några snöflingor, men mest av allt: en känsla av att ligga veckor före oss. 

Kanske kändes det allra mest när vi på väg hem närmade oss Halmstad och passerade åkrar täckta av snö. Inga kolossala mängder, men det var i alla fall vitt. 

Och i Gullbrandstorp såg vi t.om snödrivor!

Möttes av en glad Sigge som kom från växthuset och strök sig runt benen och jamade och hade sig. 

Fåglarna fick frön .., jag vattnade sticklingarna, samt alla frön som kommit i jorden (än en gång tack, Kristina!), pv satte sig vid pianot och övade och övade (den där konserten nästa söndag ...) och själv däckade jag på soffan. 

Nu eld i kaminen. Kollade i bloggens arkiv och såg att samma datum 2012, hade jag sett och hört såväl lärkor, som strandskata och tofsvipor. Ja, det var då det.

2 kommentarer:

Kristina sa...

Harry är stilig - en prydnad för vilken soffa so helst!

Elisabet. sa...

Kristina: å, vilket beröm .., det ska jag hälsa honom!