onsdag 15 mars 2023

Bäst och sämst .... 

När man som undertecknad nästan dagligen tittar på betalkanaler (läs: Ambulansen och dylikt), får man enorma mängder reklam på köpet. 

I stort sett tycker jag att nittionio procent av all reklam är urdålig och får mig INTE att lockas till inköp eller att lyckas med det dom önskar sig.

En film ger mig rysningar: nämligen Svenska Spels tjat med kvinnan som tappar sin mobil i en toalettstol och så vänds den åt rätt håll - (mobilen) - och den lyckliga kvinnan får tipset att köpa en Sverigelott. Aldrig att jag ska köpa en Sverigelott efter att ha plågats med den filmen ett oräkneligt antal gånger!

Icareklamen tycker jag också har blivit aningen tjatig, för att inte säga rejält enjängd.

Nå, men den där ynka procenten bra reklam? 

Jo, Länsförsäkringars Trygg Hansas film där en ung man har klarat körkortet och kliver ut ur bilen, hissar upp byxorna och kramar om sin mamma. Länge trodde jag att det var reklam för en körskola, ja, tills pv upplyste mig om hur det låg till, så egentligen är ju själva filmen inte riktigt perfekt för syftet .. men jag blir så varm inombords av den unge pojken och hans mamma. (Länsförsäkringar tTrygg Hansa tänkte jag inte ens på). 

Bästa reklamfilmen, den såg jag härom kvällen. Tänk er ett helt moln av flyttfåglar som kommer insvepande mot tittaren och så texten - ungefär så här -: "150 miljoner flyttfåglar på väg in över Sverige" ..,, och i bild en biltvätt hos Q8.  Jag loooog och kom ihåg alla hundratals kajor som övernattade i ett träd på parkeringen, ja, i det bostadsområde i Malmö där sonen med sambo då bodde och hur bilarna kunde se ut på morgonen - helt nerskitade -! Den tycker jag är kanonbra! Humoristisk!

12 kommentarer:

Gunnel sa...

Jag retar mig mest på Vitae Pro-reklamen och alla dessa idrottsmän som är ambassadörer för pillret. När så mycket pengar läggs på reklam måste det väl betyda att vi köper.

Babsan sa...

Hatar reklam men reklamen för 3 gör mig glad faktiskt

Anonym sa...

Gunnel: den med! Hur länge har dom inte tjatat på med den reklamen! /E

Anonym sa...

Babsan: ja, blir man glad av den, är det ju en klar fördel. / Elisabet

Kristina sa...

Babsan: Håller med dig! Reklamen för 3, med de stolta flamencoartisterna, är jättekul!

Anonym sa...

Det är inte ens Länsförsäkringar utan Trygg Hansa som är avsändaren i ”körkortsfilmen” så företaget har tydligen helt missat sitt syfte. Min favorit hos dem är den nyfödda bebisen. Och det glada brudparet - varma budskap!

Anonym sa...

Skrev Monet

Bert Bodin sa...

Såhär gör vi om vi tittar på en reklamkanal. Vi låter programmet gå någon halvtimma innan vi knappar in på kanalen. Sedan startar vi om programmet från början. Då kan man spola förbi all reklam.

Elisabet. sa...

Monet: ja, du ser, jag skrev ju det, att för mig var det så bra så jag trodde att det var för körskolan i Söderort. Men det är reklam som gör mig glad, på gränsen till lycklig. Brudparet håller jag med om!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: tack för tipset!

mossfolk sa...

En reklam som ändå måste varit ganska lyckad är Ica-reklamen med Jerry(?) som sjunger ”Nytt sänkt pris”.
Jag har ingen aning om ifall de säljer mer pga den, men trudelutten har satt sig på hjärnan hos sååå många barn. Jag hör den både på raster, i mitt klassrum och hemma.

Anonym sa...

mossfolk: Jerry är klart bäst av alla i ICAs reklam; han ser så härligt nonchalant ut! Och jingeln är också lätt att nynna på. /Elisabet