fredag 17 mars 2023

Dagens fönster .... DN:s nutidsquiz och lite till. 


.... skymtar där till höger om Harry, som för övrigt fått agera i reklamsammanhang för Solhaga Bageri - helt utan min förskyllan -. 

Det vill säga: de bad att få låna bilden och så gärna, så. 

Tänka sig att bli lokal kändis på äldre dagar, ni förstår väl hur stolt Harry blev!

Veckans nutidsquiz gick väl si så där. Mest si. 

Pv hade 9 rätt av 10 (fel på fråga 5,), själv hade jag 7 rätt, fel på samma fråga, men även på fråga 9 och 10. (Ukraina och sport). 

Bara att ta nya tag. Man skulle ju kunna skylla på sjukdom tidigare i veckan, men oavsett om jag varit helt kurant, hade jag inte kunnat "felfrågorna". Inte gick det så mycket bättre på ordtestet heller, det var ord jag aldrig hört talas om. Bedrövligt. Redan i förväg ber jag att få framföra mina varmaste gratulationer till er som får ett bättre resultat, vilket nog inte är så svårt. Grattis, grattis!


Piggar upp mig med en bild från något tidigare inlägg. Det var när Harry fick ett alldeles eget brev från Britt och Ecke, med en liten korvbit inslagen och fasttejpad på papperet. 

Oj, så spännande det var! Lägg märke till hur han nu bara inväntar att pv ska ha läst brevet .., det är ju KORVEN han vill ha!

Och strax ska turbulensen i KD diskuteras. Ja, hade det varit val nästa vecka, hade nog det partiet fått säga tack och adjö. 

Stackars Alf Svensson .., han har nog haft huvudvärk den senaste veckan.

Annat som kan storma?Polen skickar stridsflygplan till Ukraina. 

På Paris gator är det stora demonstrationer och det är sopstrejk med allt vad det innebär (råttorna har kalas!), allt på grund av höjningen av pensionsåldern, från sextiotvå till sextiofyra år. Hela havet stormar, även där. 

Men här hemma råder lugn. Pv eldar i kaminen och Sigge har norpat bästa platsen i soffan Ektorp. 

Så kan det vara.

13 kommentarer:

Babsan sa...

8 rätt denna gång fotbollen och namnet på Ryssland hade jag 0koll på

Elisabet. sa...

Babsan: ja, jag har ju redan gratulerat, men gör det ännu en gång! Grattis! (Du hade iaf bättre än undertecknad. Elisabet).

Elisabet Sandberg sa...

Så fin han är Harry! Hoppas han fick smaka lite av semlan:)

Rexxie sa...

Nutid: 7, fel på 1, 3, 5
Ord: 9, fel på 7, 11, 12

Anonym sa...

Ja, han är så mjuk och go! /Elisabet

Anonym sa...

Rexxie: du hade iaf bättre på ordetestet .., där var jag bedrövlig idag! /Elisabet

Gunnel sa...

7 rätt på nutidstestet. Fel på frihamnen imperiet och sporten.

Bert Bodin sa...

Mig behöver du inte gratulera. Uselt resultat.
Ja, quizet alltså.

Turtlan sa...

Wow! Jag fick 9 rätt. Missade inflationsfrågan. Några gissningar gick bra också.
Imponerad av mig själv 😉😉😉

Kristina sa...

Harry tycks still going ... så gullig, kan inte uttrycka det bättre. Här blev det inga bra resultat vad gäller nutidsorienteringen: 6 rätt - nästan så att man rodnar ... Ordqvizzet: 9 rätt av 10.

mossfolk sa...

Nutidstestet gick katastrofalt dåligt.
11 rätt på orden, men oj vad jag chansade på flera!

Fy som det ser ut med alla sopor. Det ger en tankeställare som inte alls har med pensionsålder att göra -nog måste det väl gå att komma på ett system för att inte få sådana enorma mängder skräp. Jag tänker bara på vilka mängder vi själva åker med till återvinningen. Främst plast och kartong…

Elisabet. sa...

Kristina: ja, vi är många som har rodnat den här gången, så du är i gott sällskap!

Elisabet. sa...

mossfolk: Välkommen även du i eländesgänget! Men såååå bra på ordbiten, även om du chansade! Grattis! Angående soporna i Paris - eller sophantering rent generellt - så tycker jag att det borde undantas strejkrätt. Ja, det är hemskt att tycka så, men det är ju inte klokt och kan ju absolut inte vara hälsosamt med allt detta och alla råttor som då kommer som till dukat bord!