onsdag 15 mars 2023

 Ner och upp .... 


Efter akut insjuknande i måndags (för såväl pv som för mig själv) med våldsamt illamående med allt vad det innebär och hög feber för pv och total kraftlöshet, är vi nu på banan igen. Halleluja! 

Och jag säger bara det: vilken lycka med underbar granne som ringer och frågar om det är något vi behöver ha hem från affären! Tack Annelie!

När man mår dåligt, kan en Skogaholmslimpa och rökt medwurst vara PRECIS det man trånar efter - något vi aldrig köper i vanliga fall -. Lägg till detta varm choklad i älsklingsmuggen .., det är tröstefika rakt av. 

Låg i morse och lyssnade till Europapodden där olika länders ekonomi togs upp. Det låter kanske inte så intressant, men var det verkligen och jag blev så imponerad av programledaren Caroline Salzinger som var så skärpt på det här området! Inbjuden var även SR:s ekonomireporter Kristian Åström, som är fenomenal på att förklara hur det ligger till. 

På Sveriges Radio råder numera "Hela havet stormar", nu, när de olika korrespondenterna ska bytas ut. Ginna Lindberg löser av Cecilia Khavar i USA (blir säkert jättebra!), Kinapoddens programledare Axel Kronholm som jag för övrigt tycker har skött ledarskapet med den äran, han blir plötsligt korrespondent i Bangkok med ansvar för Sydostasien och var det inte någon som skulle till London ...? Ja, det blir intressant att följa detta. 

Tittade på brittiska "Inside the Ambulance" igår och däerefter var det ett liknande program - "Ambulansen Australien" -. Det som slog mig var att det mesta såg så mycket mer modernt ut i det senare programmet .., och att ambulanspersonalen "down under" verkade betydligt mer vältränade. Nåväl, det kanske bara vinklas åt det hållet. Och jag vidhåller fortfarande, att mer vänlig personal än de som arbetar åt NHS (åtminstone dom som vi får följa) kan omöjligen finnas.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Men vad var det ni råkade ut för? Det verkar ju vara matförgiftning.

SR:s korrar är beundransvärda. Jag kan förstå att det ibland behövs rotation bland tjänsterna. Naila Saleem (Sydasien, mest Indien, Pakistan) har bott i Luleå och vi umgicks då. Det har varit kul att följa henne.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det gissade vi också på, eftersom det kom så på en gång. Vi är fortfarande risiga, men mår iaf inte illa.

mossfolk sa...

Så många gånger jag har tänkt att jag ska lyssna på de där poddarna, men det blir liksom inte av.
Men alltså, den prickiga muggen 😍

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, jag älskar den! Minns ännu den där omåttliga glädjen när jag nyss hade köpt den - jag bodde då några nätter och dagar på hotell Freys i Sthlm - och när jag ställde muggen på hotellrummets fönsterbräda och tänkte att ..., HUR kan man bli så lycklig av en mugg??!