lördag 18 mars 2023

    Lördagstankar ....

En skön morgon. Vaknar utvilad redan vid fyratiden, men ligger kvar i sängen. Lyssnar på P1-program som avlöser varandra och så blir det nyheter förstås och jag tänker att det här med nej:et från den turkiske presidenten, det känns som ett slag i ansiktet på hela vårt land .., som en mental snyting .., "ja, här får ni era uslingar, men Finland tar vi mer än gärna emot!" 

Jag tänker också att den finländske presidenten Sauli Niinistö har sååå mycket mer pondus än vad vår egen statsminister lyckas uppbringa och måhända är Erdogan den sortens man .., ungefär som Trump som ju tyckte om att möta likasinnade, typ Nordkoreas president eller Putin? Och Tobias Billström är ju som en söndagsskolegosse i jämförelse .., men Oscar Stenström - vår förhandlare - verkar skärpt, nå,  det hjälpte ju inte.

Alexander Stubb - tidigare finländsk statsminister - skriver lugnande ord på Twitter, ja, till oss svenskar alltså. "Sitt stilla i båten, ni kommer med!" menar han. Jag hoppas att han har rätt. 

Det här är näst sista dagen med SvD: s digitala version och igårkväll läste jag ett låååååångt reportage från fronten i Ukraina, skrivet av författaren/reportern Mustafa Can och med (numera prisade, men ack, så förfärliga) bilder av Eddy van Wessel. Hu, så gräsligt hemskt!

Nu ska jag ringa till Sonja och höra om hon vill göra oss sällskap till restaurangen i Harplinge, den som för 63:- serverar lunch till den som är över 70 år och för oss som är yngre, blir det åtta kronor dyrare. Då ingår salladsbuffé modell mindre, samt dessert. 

Så blir det skidskytte .., pv har nu på morgonen bakat en drömrulltårta (hans far arbetade ett tag som bagare och det intresset har nog gått i arv), ett besök på biblioteket för att kopiera något som Ingrid i Falun gärna ville läsa, det ska helst hinnas med .., (och förhoppningsvis hittar jag då något läsvärt) .., och lövräfsorna - vilka igår fick nya skaft - kanske får träda i tjänst?

Ungefär så.

6 kommentarer:

En vanlig man sa...

Håller med om det du skriver runt Nato.

Bert Bodin sa...

Jag tror nog att vi kommer med i NATO. Till och med samtidigt som Finland. Att Erdogan nu sagt ja, innebär ju inte att Finland är inne. Det beslutas först i sommar vid ett NATO-möte i Vilnius. Och till dess kanske Sverige också har blidkats.

Vi kan ju hota Turkiet med att sluta köpa deras peppar, kanske? :-)

Elisabet. sa...

Tony: då är vi två i alla fall ,-)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Jo, jag tror kanske också att vi till slut kommer med, men det är en sån FÖRNEDRINGENS väg att gå, innan vi är där. Just förnedring, är ordet jag tycker symboliserar det hela. En turkisk (och mest troligt även ungersk) president som sitter med marionett-trådar och drar och får oss (läs: våra egna ledare) att hoppa hit och dit. Kanske inte så mycket nu, men under resans gång.
Bojkott av turkisk peppar .., ja, det fick mig iaf att smajla.

Anonym sa...

https://www.elnakarin.se/blogg.html

Hej Elisabeth,
Scrolla ner på Elna Karin Helgessons blogg så får du se hennes snödroppar som jag blev helt förälskad i. Måste besöka nästa gång jag är i Skåne och hon har öppet.

annannan

Elisabet. sa...

annannan: tack för tipset! Ska genast ta ett skutt dit.